Ričard Grenel ostaje izaslanik za Beograd i Prištinu

Ričard Grenel će ostati specijalni izaslanik za Beograd i Prištinu, uporedo sa obavljanjem funkcije v.d. direktora američkih obaveštajnih službi.

Srbija 20.02.2020 | 16:42
Ričard Grenel ostaje izaslanik za Beograd i Prištinu

To je potvrđeno za "Otvoreni studio" Glasa Amerike, objavljeno je na Tviteru, a informaciju je potvrdio i Grenelov portparol

"Možemo da potvrdimo da će ambasador Grenel nastaviti da obavlja dužnost ambasadora SAD u Nemačkoj, kao i specijalnog izaslanika predsednika Donalda Trama za mirovne pregovore Srbije i Kosova i sada vršioca družnosti direktora Nacionalne obaveštajne službe", rekao je Tanjugu portparol Grenela Dik Kastin.

Američki predsednik Donald Tramp imenovao je ambasadora Ričarda Gernela za vršioca dužnosti šefa svih obaveštajnih službi SAD.

Predsednik Tramp ima potpuno poverenje da će Grenel obavljati posao na najprofesionalniji način, navedeno je na sajtu Bele kuće.

U upravo objavljenom saopštenju navedeno je da ambasador Grenel ima veliko iskustvo u radu sa službama bezbednosti i na brojnim dodatnim pozicijama uključujući i mesto specijanog izaslanika za pregovore Srbije i Kosova i kao portparol SAD u UN.

"Posvećen je vanpolitičkom i vanpartijskom prisutpu i kao čelnik svih obaveštajnih agencija SAD, od kojih zavisi bezbednost i sigrunost zemlje", navodi se na sajtu Bele kuće.

(B92)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

PRIPRAVNIK

20.02.2020 17:10

KAKO OVI NASI IGRAJU OPAKO. KO GOD NA BALKAN DODJE KO PRIPRAVNIK ODSKOCI BOGAMI VISOKO. A VIDI TI GRENELA DJE ON DOGURA.

ODGOVORITE