Коњић путовао авионом првом класом!

Није необично да авиокомпаније дозвољавају власницима да у кабину уведу своје мање љубимце, попут паса или мачака, с обзиром да разним погодностима желе да привуку путнике. Међутим „Американ ерлајнс“ је надмашио конкуренцију и показао да првом класом може да путује и коњ.

Занимљивости 20.02.2020 | 17:20
Коњић путовао авионом првом класом!

На несвакидашње путовање кренуо је коњић Фред, стар око годину дана, са својом власницом Роником Фрез од Мичигена до Калифорније.

Власница је купила две карте у првој класи јер је сматрала да ће Фред тако имати довољно простора и да неће сметати осталим путницима.

Коњић је током лета на себи имао посебну опрему и капуљачу која је требало да заштити остале путнике који су можда алергични на коњску длаку.

Упркос дужини лета и напорном стајању, Фред се током лета понашао сасвим уобичајено.

Роника и Фред су се авионом и вратили из Калифорније до свог дома у Мичигену и поново су коњића похвалили и путници и посада. Иначе, Фред је коњић који је нека врста медицинског асистента својој власници.

Иначе, у Сједињеним Државама је у јеку расправа око закона о животињама које се користе као помоћ људима. Америчко министарсво саобраћаја жели да уведе одређена ограничења у погледу путовања кућних љубимаца и по њиховом предлогу, пси би требало да буду једине животиње које могу да лете авионом у кабини са осталим путницима.

Извор: РТС

Коментари / 0

Оставите коментар