Konjić putovao avionom prvom klasom!

Nije neobično da aviokompanije dozvoljavaju vlasnicima da u kabinu uvedu svoje manje ljubimce, poput pasa ili mačaka, s obzirom da raznim pogodnostima žele da privuku putnike. Međutim „Amerikan erlajns“ je nadmašio konkurenciju i pokazao da prvom klasom može da putuje i konj.

Zanimljivosti 20.02.2020 | 17:20
Konjić putovao avionom prvom klasom!

Na nesvakidašnje putovanje krenuo je konjić Fred, star oko godinu dana, sa svojom vlasnicom Ronikom Frez od Mičigena do Kalifornije.

Vlasnica je kupila dve karte u prvoj klasi jer je smatrala da će Fred tako imati dovoljno prostora i da neće smetati ostalim putnicima.

Konjić je tokom leta na sebi imao posebnu opremu i kapuljaču koja je trebalo da zaštiti ostale putnike koji su možda alergični na konjsku dlaku.

Uprkos dužini leta i napornom stajanju, Fred se tokom leta ponašao sasvim uobičajeno.

Ronika i Fred su se avionom i vratili iz Kalifornije do svog doma u Mičigenu i ponovo su konjića pohvalili i putnici i posada. Inače, Fred je konjić koji je neka vrsta medicinskog asistenta svojoj vlasnici.

Inače, u Sjedinjenim Državama je u jeku rasprava oko zakona o životinjama koje se koriste kao pomoć ljudima. Američko ministarsvo saobraćaja želi da uvede određena ograničenja u pogledu putovanja kućnih ljubimaca i po njihovom predlogu, psi bi trebalo da budu jedine životinje koje mogu da lete avionom u kabini sa ostalim putnicima.

Izvor: RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar