Полицајци ухапшени јер су лажирали производњу дроге и хапшење дилера!

Суд у руском граду Кострома осудио је двојицу руских полицајца због тога што су лажирали (сами створили) производњу наркотика те незконито хапшење дилера да би се истакли у борби против злочина и како би повећали свој радни полицјски учинак...

Занимљивости 19.02.2020 | 20:22
Полицајци ухапшени јер су лажирали производњу дроге и хапшење дилера!

Старији детектив Иван Мантров и Јуриј Титов, шефови полицијске станице у руском граду Кострома, по наводима отужнице су убедили троје људи -наркомана да производе илегалну синтетичку дрогу десоморфин, звану "крокодил", у стану. Двојица полицајца ишла дотле да су чак обезбеђивали потребне састојке за ове наркотике, за које се верује да су набављени из полицијских складишта са доказима

Двојица званичника су убедили жртве - познате градске наркомане који су вец́ под истрагом у другом случају - да се дрога постави затим обец́авши да ц́е им помоц́и да остану на слободу уз кауцију.

Након разговора са својим жртвама су понудли да тајну лабораторију за дрогу, Титов и Мантров су, како се извештава након неколико седмица њих двојица су, претресли место и покренули случај против једног од њихових "осумњичених", који је од тада затворен.

Њихов крајњи циљ био је да повец́ају своју оцену (радног) учинка, али локални биро за унутрашње послове ухватио је план и предао доказе Истражном комитету, (оп.аут руском еквиваленту америчког ФБИ-аја).

Након интерне истраге, двојица полицајаца оптужени су за прекорачење законских овлашц́ења и подстицање на уживање дроге.Занимљиво је да Титов и Мантров због свог злочина нец́е проводити време иза решетака.

Полицајац Титов је добио шестогодишњу условну казну, док је други полицајац  Мантров условну казну од три и по године.

Сматра се да је честа пракса руске полиције одела за наркотике да подмећу дрогу невиним људима.

И да је то постала уобичајена пракса , која им помаже да испуне тешке радне циљеве који се постављу пред њима или једноставно када желе некога да "смакну" из политичких или било каквих других разлога.

Извор: Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар