Policajci uhapšeni jer su lažirali proizvodnju droge i hapšenje dilera!

Sud u ruskom gradu Kostroma osudio je dvojicu ruskih policajca zbog toga što su lažirali (sami stvorili) proizvodnju narkotika te nezkonito hapšenje dilera da bi se istakli u borbi protiv zločina i kako bi povećali svoj radni policjski učinak...

Zanimljivosti 19.02.2020 | 20:22
Policajci uhapšeni jer su lažirali proizvodnju droge i hapšenje dilera!

Stariji detektiv Ivan Mantrov i Jurij Titov, šefovi policijske stanice u ruskom gradu Kostroma, po navodima otužnice su ubedili troje ljudi -narkomana da proizvode ilegalnu sintetičku drogu desomorfin, zvanu "krokodil", u stanu. Dvojica policajca išla dotle da su čak obezbeđivali potrebne sastojke za ove narkotike, za koje se veruje da su nabavljeni iz policijskih skladišta sa dokazima

Dvojica zvaničnika su ubedili žrtve - poznate gradske narkomane koji su već pod istragom u drugom slučaju - da se droga postavi zatim obećavši da će im pomoći da ostanu na slobodu uz kauciju.

Nakon razgovora sa svojim žrtvama su ponudli da tajnu laboratoriju za drogu, Titov i Mantrov su, kako se izveštava nakon nekoliko sedmica njih dvojica su, pretresli mesto i pokrenuli slučaj protiv jednog od njihovih "osumnjičenih", koji je od tada zatvoren.

Njihov krajnji cilj bio je da povećaju svoju ocenu (radnog) učinka, ali lokalni biro za unutrašnje poslove uhvatio je plan i predao dokaze Istražnom komitetu, (op.aut ruskom ekvivalentu američkog FBI-aja).

Nakon interne istrage, dvojica policajaca optuženi su za prekoračenje zakonskih ovlašćenja i podsticanje na uživanje droge.Zanimljivo je da Titov i Mantrov zbog svog zločina neće provoditi vreme iza rešetaka.

Policajac Titov je dobio šestogodišnju uslovnu kaznu, dok je drugi policajac  Mantrov uslovnu kaznu od tri i po godine.

Smatra se da je česta praksa ruske policije odela za narkotike da podmeću drogu nevinim ljudima.

I da je to postala uobičajena praksa , koja im pomaže da ispune teške radne ciljeve koji se postavlju pred njima ili jednostavno kada žele nekoga da "smaknu" iz političkih ili bilo kakvih drugih razloga.

Izvor: Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar