Вучић: Није мој посао да обуздавам Додика

Председник Србије поновио је да се Србија не меша у унутрашња питања БиХ и да досадашњим изјавама у вези са ситуацијом у тој земљи ничим није угрозио БиХ

Србија 19.02.2020 | 14:26
Вучић: Није мој посао да обуздавам Додика

-Истакао је и да није његов посао да "обуздава" српског члана Председништва БиХ Милорада Додика, како то траже из Сарајева, а истовремено га оптужују да задире у унутрашња питања БиХ.

Одговарајући на питање новинара о таквим порукама из Сарајева, Вучић каже да је он после састанка са лидерима Срба из Црне Горе и БиХ говорио о политици Србије према БиХ, која се заснива на поштовању Дејтонског споразума, поштовању интегритета БиХ и интегритета РС у БиХ.

"Нико није имао шта да замери тој реченици, нити имате шта да јој замерите, али су чак и новинари у Бриселу питали о контроверзној изјави... Шта је у томе контроверзно? Баш ништа. Али је контроверзно било то да су кренули да нападају Србију и мене што нисам обуздао Додика. То није мој посао, ја то нећу да радим, ја поштујем Додика и не пада ми на памет да радим оно што ви желите и што је ваш посао", рекао је Вучић.

Након што је дан касније, како каже, рекао да сматра да је Додик у праву по питању одлуке Уставног суда, неки су рекли да је његово "мешање" скандалозно. "Је ли хоћете да се мешам или не? Нећу више ништа од тога, ја сам рекао шта је политика Србије. Радите свој посао како год хоћете", рекао је Вучић.

Он је навео да то, међутим, говори колико је велика жеља многих да покажу кривца у Србији.

"Немају никаквог стида што нико није ухапшен за покушај линча у Сребреници, немају стида кад у Србији присуствују скуповима на којима нашу земљу проглашавају за фашистичку и траже специјалне статусе, а немају право на то, а ако било ко недовољно брани оно што би они желели да брани, говоре да је зликовац и аутократа", закључио је Вучић. 

(БН/Тањуг)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Сантафе

19.02.2020 13:35

Свака цаст предједнице!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дудук

19.02.2020 14:30

јест обавеза по специјалним везама, јер је Додик спацијалан психо лик.

Name

РР

19.02.2020 13:42

Рјесавај се миле укопацете

ОДГОВОРИТЕ
Name

007 Бонд

19.02.2020 14:10

Успостављајте мећуентитетску линију, јер имате права на то. Значи, 1150 км између Српске и Федерације да се успостави. И то је све појас који треба да буде широк 50 метара. -Јер имате права на то и цео свет ће вас пододом тога подржати (па чак и НАТО и Америка). И онда направите сопствену војску, јер имате права на то. И тражите сопствени пасош и валуту. ...- и др. Права која Српска мора и треба да има, јер то вам је све гарантовано Дејтоном.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вулевуле

19.02.2020 16:55

Мало је рећи да лупаш ко максим по дивизији. Пасош, валута и војска по Дејтону?! Чији си ти тако паметан?

Name

ја

19.02.2020 17:52

Одмах после Каталоније.

Name

попс

19.02.2020 15:02

Управо то и јесте вас посао гос.Вуцицу, посто је Србија потписник Дејтонског м.с..Да коригујете понасање функцијонера из Републике Српске који својим понасањем и цињењем подривају Д.С..(напр. најава сецесије Р.С).

ОДГОВОРИТЕ
Name

БГ

19.02.2020 16:21

Јесте,бас твој посао је да обуздас у овом слуцају Додика,то је дејтонска обавеза е не сведски сто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вучићу Вучићу

19.02.2020 18:33

Обуздај Додика, почео је да бијесни, а све су прилике да ће почети да уједа.