Vučić: Nije moj posao da obuzdavam Dodika

Predsednik Srbije ponovio je da se Srbija ne meša u unutrašnja pitanja BiH i da dosadašnjim izjavama u vezi sa situacijom u toj zemlji ničim nije ugrozio BiH

Srbija 19.02.2020 | 14:26
Vučić: Nije moj posao da obuzdavam Dodika

-Istakao je i da nije njegov posao da "obuzdava" srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, kako to traže iz Sarajeva, a istovremeno ga optužuju da zadire u unutrašnja pitanja BiH.

Odgovarajući na pitanje novinara o takvim porukama iz Sarajeva, Vučić kaže da je on posle sastanka sa liderima Srba iz Crne Gore i BiH govorio o politici Srbije prema BiH, koja se zasniva na poštovanju Dejtonskog sporazuma, poštovanju integriteta BiH i integriteta RS u BiH.

"Niko nije imao šta da zameri toj rečenici, niti imate šta da joj zamerite, ali su čak i novinari u Briselu pitali o kontroverznoj izjavi... Šta je u tome kontroverzno? Baš ništa. Ali je kontroverzno bilo to da su krenuli da napadaju Srbiju i mene što nisam obuzdao Dodika. To nije moj posao, ja to neću da radim, ja poštujem Dodika i ne pada mi na pamet da radim ono što vi želite i što je vaš posao", rekao je Vučić.

Nakon što je dan kasnije, kako kaže, rekao da smatra da je Dodik u pravu po pitanju odluke Ustavnog suda, neki su rekli da je njegovo "mešanje" skandalozno. "Je li hoćete da se mešam ili ne? Neću više ništa od toga, ja sam rekao šta je politika Srbije. Radite svoj posao kako god hoćete", rekao je Vučić.

On je naveo da to, međutim, govori koliko je velika želja mnogih da pokažu krivca u Srbiji.

"Nemaju nikakvog stida što niko nije uhapšen za pokušaj linča u Srebrenici, nemaju stida kad u Srbiji prisustvuju skupovima na kojima našu zemlju proglašavaju za fašističku i traže specijalne statuse, a nemaju pravo na to, a ako bilo ko nedovoljno brani ono što bi oni želeli da brani, govore da je zlikovac i autokrata", zaključio je Vučić. 

(BN/Tanjug)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Santafe

19.02.2020 14:35

Svaka cast predjednice!

ODGOVORITE
Name

duduk

19.02.2020 15:30

jest obaveza po specijalnim vezama, jer je Dodik spacijalan psiho lik.

Name

RR

19.02.2020 14:42

Rjesavaj se mile ukopacete

ODGOVORITE
Name

007 Бонд

19.02.2020 15:10

Успостављајте мећуентитетску линију, јер имате права на то. Значи, 1150 км између Српске и Федерације да се успостави. И то је све појас који треба да буде широк 50 метара. -Јер имате права на то и цео свет ће вас пододом тога подржати (па чак и НАТО и Америка). И онда направите сопствену војску, јер имате права на то. И тражите сопствени пасош и валуту. ...- и др. Права која Српска мора и треба да има, јер то вам је све гарантовано Дејтоном.

ODGOVORITE
Name

vulevule

19.02.2020 17:55

Malo je reći da lupaš ko maksim po diviziji. Pasoš, valuta i vojska po Dejtonu?! Čiji si ti tako pametan?

Name

ja

19.02.2020 18:52

Odmah posle Katalonije.

Name

pops

19.02.2020 16:02

Upravo to i jeste vas posao gos.Vucicu, posto je Srbija potpisnik Dejtonskog m.s..Da korigujete ponasanje funkcijonera iz Republike Srpske koji svojim ponasanjem i cinjenjem podrivaju D.S..(napr. najava secesije R.S).

ODGOVORITE
Name

BG

19.02.2020 17:21

Jeste,bas tvoj posao je da obuzdas u ovom slucaju Dodika,to je dejtonska obaveza e ne svedski sto.

ODGOVORITE
Name

Vučiću Vučiću

19.02.2020 19:33

Obuzdaj Dodika, počeo je da bijesni, a sve su prilike da će početi da ujeda.