Вучић: Нови рат нам не треба, ми га не би преживјели!

Вучић изјавио да Србија не би преживела неки нови рат, због чега се мора залагати за разговор, када је у питању решење косовског питања.

Србија 19.02.2020 | 11:22
Вучић: Нови рат нам не треба, ми га не би преживјели!

Упитан да прокоментарише изјаву специјалног изасланика америчког председника Доналда Трампа, Ричарда Гренела, о томе да је лажна вест да постоји план САД за брзо решење питања КиМ, Александар Вучић је изјавио да је увек говорио да пре свега треба сами да разговарамо.

"Кад год има великих западних сила, које се умешају, сви ће да траже пола Србије. Наше је да се томе одупиремо", истакао је он након обиласка радова на Клинци за инфективне и тропске болести.

Вучић је такође и поставио питање новинарима "да ли можете да замислите нашу ситуацију да не разговарамо, како би нам опстао народ на Косову, има ли алтернативе?".

Само је рат алтернатива, а ми га нећемо, рекао је он и напоменуо да Србији сукоби нису потребни.

"Нама су потребне деценије мира јер би једино тако имали свуд по Србији нове клинике. Ми то не бисмо органски преживели. После Балканских ратова, Првог и Другог светског рата, ратова деведесетих... ми то не би преживели. Потребна нам је паметна политика", изјавио је Вучић.

(Б92)  

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Зика

19.02.2020 11:02

Па сто не кажеш свом колеги Додику да не закухава ситуацију о одцјепљењу

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕПИДЕМИЈА ИЗ БАКИНЦА

19.02.2020 12:43

Додик је подвојена лицност, Његов стил гард је висе сеоски и на хо-рук Док Вуциц размисља ста це реци <зар не би Босњаци могли послије Додиковог референдума одрадити и референдум на Сандзаку ако је то по Додику демократски онда и Албанци могу тразити референдум у јузној Србији,итд. Вуциц је свјестан тога

Name

Господине

19.02.2020 11:08

Вуцицу,послусајте мало како говори нас драги,млади посланик Драско Станивуковиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кеш лова

19.02.2020 11:24

Он само слуша бурлу јер је исти као он националиста и криминалац за свој џеп код јадног и немоћног народа са обе стране Дрине.

Name

борац

19.02.2020 11:28

Ријеси то Вуцицу сто це бити јесенас нека буде вецерас свима нама је јасно да се Косово одвојило и такоце остати засто тросити енергију за несто немогуце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Савкетници

19.02.2020 12:03

Немогу да разумијем ове коментаре којо дају савјете Вуцицу. Рат ником неби донио добро.То је господин Вуциц рекао.

Name

Доми

19.02.2020 11:52

Молимо ти се Вуцицу скини нам додика са врата,зајасио цовјек па не слази!Подрзи младе у РСу,Вукан ,Станивуковица,Тривицку,ј,,,ес висе додика!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Доми

20.02.2020 09:50

Е баш си нашао праве (Вукан, тривићка, Станивуковића..) све бољи оф бољег. За сада Додик нема конкуренције. А треба можда неко други да нам скида Додика? За то су избори.