Vučić: Novi rat nam ne treba, mi ga ne bi preživjeli!

Vučić izjavio da Srbija ne bi preživela neki novi rat, zbog čega se mora zalagati za razgovor, kada je u pitanju rešenje kosovskog pitanja.

Srbija 19.02.2020 | 11:22
Vučić: Novi rat nam ne treba, mi ga ne bi preživjeli!

Upitan da prokomentariše izjavu specijalnog izaslanika američkog predsednika Donalda Trampa, Ričarda Grenela, o tome da je lažna vest da postoji plan SAD za brzo rešenje pitanja KiM, Aleksandar Vučić je izjavio da je uvek govorio da pre svega treba sami da razgovaramo.

"Kad god ima velikih zapadnih sila, koje se umešaju, svi će da traže pola Srbije. Naše je da se tome odupiremo", istakao je on nakon obilaska radova na Klinci za infektivne i tropske bolesti.

Vučić je takođe i postavio pitanje novinarima "da li možete da zamislite našu situaciju da ne razgovaramo, kako bi nam opstao narod na Kosovu, ima li alternative?".

Samo je rat alternativa, a mi ga nećemo, rekao je on i napomenuo da Srbiji sukobi nisu potrebni.

"Nama su potrebne decenije mira jer bi jedino tako imali svud po Srbiji nove klinike. Mi to ne bismo organski preživeli. Posle Balkanskih ratova, Prvog i Drugog svetskog rata, ratova devedesetih... mi to ne bi preživeli. Potrebna nam je pametna politika", izjavio je Vučić.

(B92)  

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Zika

19.02.2020 11:02

Pa sto ne kažeš svom kolegi Dodiku da ne zakuhava situaciju o odcjepljenju

ODGOVORITE
Name

EPIDEMIJA IZ BAKINCA

19.02.2020 12:43

Dodik je podvojena licnost, Njegov stil gard je vise seoski i na ho-ruk Dok Vucic razmislja sta ce reci <zar ne bi Bosnjaci mogli poslije Dodikovog referenduma odraditi i referendum na Sandzaku ako je to po Dodiku demokratski onda i Albanci mogu traziti referendum u juznoj Srbiji,itd. Vucic je svjestan toga

Name

Gospodine

19.02.2020 11:08

Vucicu,poslusajte malo kako govori nas dragi,mladi poslanik Drasko Stanivukovic.

ODGOVORITE
Name

keš lova

19.02.2020 11:24

On samo sluša burlu jer je isti kao on nacionalista i kriminalac za svoj džep kod jadnog i nemoćnog naroda sa obe strane Drine.

Name

borac

19.02.2020 11:28

Rijesi to Vucicu sto ce biti jesenas neka bude veceras svima nama je jasno da se Kosovo odvojilo i takoce ostati zasto trositi energiju za nesto nemoguce.

ODGOVORITE
Name

Savketnici

19.02.2020 12:03

Nemogu da razumijem ove komentare kojo daju savjete Vucicu. Rat nikom nebi donio dobro.To je gospodin Vucic rekao.

Name

Domi

19.02.2020 11:52

Molimo ti se Vucicu skini nam dodika sa vrata,zajasio covjek pa ne slazi!Podrzi mlade u RSu,Vukan ,Stanivukovica,Trivicku,j,,,es vise dodika!

ODGOVORITE
Name

Re Domi

20.02.2020 09:50

E baš si našao prave (Vukan, trivićka, Stanivukovića..) sve bolji of boljeg. Za sada Dodik nema konkurencije. A treba možda neko drugi da nam skida Dodika? Za to su izbori.