Гледао на интернету па сам направио јахту и војно возило! (ВИДЕО)

Кикинђанин Милан Бркин, иако по професији није машинац, сам је направио јахту и специјално војно возило. Сада је јахта, како каже, покретна речна викендица због које су сви у породици морали да полажу испит за управљање пловилом.

Занимљивости 18.02.2020 | 20:44
Гледао на интернету па сам направио јахту и војно возило! (ВИДЕО)

Иако сезона пловидбе није почела, Кикинђанин Милан Бркин долази у Нови Бечеј и на реци Тиси обилази свој брод „Викторија“.

Направио га је сам иако нема никаквог предзнања из машинства или бродоградње. Градња је трајала три године, на основу нацрта холандских бродоградитеља које је нашао на интернету, а помагали су му синови и пријатељи.

„Решио сам да направим чамац. Кренуо сам са неком идејом читајући и листајући литературу преко интернета и та идеја била је три метра, да би се на крају завршило да је чамац од 13 метара. Ја га називам чамац, мада је она изузетно лепа јахта, као што сте видели, од 13 метара дужине, 3,60 ширине, четири метра висине, а њена укупна тежина је око седам и по тона“, објашњава Бркин.

Милан је предузетник, каратиста (црни појас, седми дан) и докторант на Факултету за спорт.

Немирног је духа и воли изазове какав је себи поставио са бродом. У односу на друге речне чамце и бродиће, Миланова јахта привлачи пажњу. Брод је регистрован, изграђен по свим регуларним стандардима и има пловидбену дозволу.

„Прво смо питали, тј распитали смо се који је то пут да бисмо могли да пустимо чамац у воду, онда су нам објаснили тако да смо, и док смо варили, долазила је надлежна организација која је верификована да би проверила варове, да бисмо добили сву докуменатацију да бисмо могли њу да региструјемо“, додао је Милан.

„Дружим се са чика Миланом од 2017. године и дружимо се углавном ту лети, зими пазимо на брод. Помажем му око одржавања, око уношења акумулатора кад треба, да исплови и у току вожње“, каже Бојан Милановић из Новог Бечеја.

Милан је у свом дворишту направио и верну копију америчког борбеног возила „хамер“. Тежак три и по тоне и робусних габарита, ово возило, нажалост, и даље не може да региструје.

„Добили смо негативан одговор. Нажалост, он стоји, надам се да ћемо једног дана то успети“, искрен је Милан.

Воли да путује, али ће сада лета због брода проводити на Тиси. Иако су из Кикинде, која нема реку, он и синови већ имају дозволу за управљање пловилом.

А како изгледа ова ова јахта погледајте ОВДЕ!

Извор: РТС

Коментари / 0

Оставите коментар