Новак Ђоковић: Увијек себе видим на трону!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић је отворио душу Србији!

Тенис 18.02.2020 | 18:12
Новак Ђоковић: Увијек себе видим на трону!

Новак је искористио паузу између турнира да, после одмора у Италији, дође у Београд.

Ђоковић је на конференцији за медије у Тениском центру Новак пренео утиске из Аустралије и открио планове за наставак сезоне, али и целу каријеру.

"Задовољство је бити у Србији после успешног почетка сезоне и освајања АТП купа, који има примат у односу на Дејвис куп. Имали смо изванредан амбијент, а блиски односи које имамо имамо приватно помогли су нам да освојимо трофеј, да свако од нас дође до играчког врхунца.

Дејвис куп који смо освојили 2010. свима нам је дао ветар у леђа за наше индивидуалне каријере. Зато сматрам да је један од најзалужнијих фактора за освајање Аустралијан опена управо АТП куп", почео је Ђоковић причу.

Ноле је поменуо све саиграче из репрезентације са АТП купа, а онда се осврнуо на осму титулу на грен слему у Мелбурну.

"Што се тиче Аустралијан опена, то ми је омиљени турнир, што резултати и показују. Увек желим да сезону почнем тријумфом, јер, како каже народ, по јутру се дан познаје. Све ми на 'Род Лејвер арени' ми одговара и у Аустралији ми све прија".

"Мотивисан сам да ову годину учиним најбољом у својој каријери. Не заборављам да је ово олимпијска година. Биће мање времена за одмор после Вимблдона, јер грен слемови су ми, уз Олимпијске игре, главни циљеви".

Први наредни турнир на коме ће Новак учествовати је Дубаи следеће недеље.

"За мене је сваки турнир битан. Тако су ме учили од малена. Не потцењујем ниједно такмичење нити се штедим зато што је неки турнир из ниже категорије. Радије не бих играо на турниру, него играо са пола снаге", рекао је Новак и наставио:

"Није фраза, стварно мислим да могу да напредујем, што ми сваки нови турнир омогућава. Радујем се одласку у Дубаи". 

Подсетио је да га затим чекају Индијан Велс и Мајами, где би могао да скупи доста поена, с обзиром на то да претходне године тамо није блистао.

Ноле се затим поново вратио на Токио.

"Олимпијске игре су највећа спортска смотра. Изузетна ми част и привилегија да могу да представљам Србију. У Пекингу 2008. сам носио заставу. Волео бих да и ове године присуствујем церемонији отварања, коју сам пропустио 2012. и 2016, због распореда такмичења.

Желим да поново доживим атмосферу из Олимпијског села. Да имам могућност да седнем у мензу док поред мене пролазе најбољи спортисти света. Размена искустава са њима је за мене уникатно". 

(БН/Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар