Novak Đoković: Uvijek sebe vidim na tronu!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je otvorio dušu Srbiji!

Tenis 18.02.2020 | 18:12
Novak Đoković: Uvijek sebe vidim na tronu!

Novak je iskoristio pauzu između turnira da, posle odmora u Italiji, dođe u Beograd.

Đoković je na konferenciji za medije u Teniskom centru Novak preneo utiske iz Australije i otkrio planove za nastavak sezone, ali i celu karijeru.

"Zadovoljstvo je biti u Srbiji posle uspešnog početka sezone i osvajanja ATP kupa, koji ima primat u odnosu na Dejvis kup. Imali smo izvanredan ambijent, a bliski odnosi koje imamo imamo privatno pomogli su nam da osvojimo trofej, da svako od nas dođe do igračkog vrhunca.

Dejvis kup koji smo osvojili 2010. svima nam je dao vetar u leđa za naše individualne karijere. Zato smatram da je jedan od najzalužnijih faktora za osvajanje Australijan opena upravo ATP kup", počeo je Đoković priču.

Nole je pomenuo sve saigrače iz reprezentacije sa ATP kupa, a onda se osvrnuo na osmu titulu na gren slemu u Melburnu.

"Što se tiče Australijan opena, to mi je omiljeni turnir, što rezultati i pokazuju. Uvek želim da sezonu počnem trijumfom, jer, kako kaže narod, po jutru se dan poznaje. Sve mi na 'Rod Lejver areni' mi odgovara i u Australiji mi sve prija".

"Motivisan sam da ovu godinu učinim najboljom u svojoj karijeri. Ne zaboravljam da je ovo olimpijska godina. Biće manje vremena za odmor posle Vimbldona, jer gren slemovi su mi, uz Olimpijske igre, glavni ciljevi".

Prvi naredni turnir na kome će Novak učestvovati je Dubai sledeće nedelje.

"Za mene je svaki turnir bitan. Tako su me učili od malena. Ne potcenjujem nijedno takmičenje niti se štedim zato što je neki turnir iz niže kategorije. Radije ne bih igrao na turniru, nego igrao sa pola snage", rekao je Novak i nastavio:

"Nije fraza, stvarno mislim da mogu da napredujem, što mi svaki novi turnir omogućava. Radujem se odlasku u Dubai". 

Podsetio je da ga zatim čekaju Indijan Vels i Majami, gde bi mogao da skupi dosta poena, s obzirom na to da prethodne godine tamo nije blistao.

Nole se zatim ponovo vratio na Tokio.

"Olimpijske igre su najveća sportska smotra. Izuzetna mi čast i privilegija da mogu da predstavljam Srbiju. U Pekingu 2008. sam nosio zastavu. Voleo bih da i ove godine prisustvujem ceremoniji otvaranja, koju sam propustio 2012. i 2016, zbog rasporeda takmičenja.

Želim da ponovo doživim atmosferu iz Olimpijskog sela. Da imam mogućnost da sednem u menzu dok pored mene prolaze najbolji sportisti sveta. Razmena iskustava sa njima je za mene unikatno". 

(BN/Kurir)

Komentari / 0

Ostavite komentar