Одређен притвор службенику Владе Брчког због мита

Службенику Владе Брчко дистрикта Ферхату Ћејвановићу, осумњиченом за трговину утицајем, одређен је једномјесечни притвор на приједлог Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ.

Босна и Херцеговина 18.02.2020 | 16:22
Одређен притвор службенику Владе Брчког због мита

Ћејвановићу, шефу Пододјела за пољопривреду, притвор је одређен због опасности да ће поновити дјело и утицати на свједоке.

Ћејвановић је осумњичен да се, поступајући у својству шефа пододјела на чијем челу се налази, у два наврата састао с једном особом поводом захтјева за подстицај за пољопривредну производњу тражећи хиљаду КМ да би исходовао позитивно рјешење.

"Они су се јуче поново састали на бензинској пумпи Газпром у Брчком, при чему му је Е.Ф. при изласку из објекта предао тражени новац", наведено је у наредби за провођење истраге против Ћејвановића.

"По притварању осумњиченог, ово тужилаштво неодложно наставља његово даљње процесуирање за кривично дјело Примање награде или другог облика користи за трговину  утицајем (из члана 376 став (1) Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ) с прописаном казном затвора од шест мјесеци до пет година", наводи се у саопштењу Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ.

(Независне)

Коментари / 0

Оставите коментар