Određen pritvor službeniku Vlade Brčkog zbog mita

Službeniku Vlade Brčko distrikta Ferhatu Ćejvanoviću, osumnjičenom za trgovinu uticajem, određen je jednomjesečni pritvor na prijedlog Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

Bosna i Hercegovina 18.02.2020 | 16:22
Određen pritvor službeniku Vlade Brčkog zbog mita

Ćejvanoviću, šefu Pododjela za poljoprivredu, pritvor je određen zbog opasnosti da će ponoviti djelo i uticati na svjedoke.

Ćejvanović je osumnjičen da se, postupajući u svojstvu šefa pododjela na čijem čelu se nalazi, u dva navrata sastao s jednom osobom povodom zahtjeva za podsticaj za poljoprivrednu proizvodnju tražeći hiljadu KM da bi ishodovao pozitivno rješenje.

"Oni su se juče ponovo sastali na benzinskoj pumpi Gazprom u Brčkom, pri čemu mu je E.F. pri izlasku iz objekta predao traženi novac", navedeno je u naredbi za provođenje istrage protiv Ćejvanovića.

"Po pritvaranju osumnjičenog, ovo tužilaštvo neodložno nastavlja njegovo daljnje procesuiranje za krivično djelo Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu  uticajem (iz člana 376 stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH) s propisanom kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina", navodi se u saopštenju Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

(Nezavisne)

Komentari / 0

Ostavite komentar