Младић из Шамца о животу у карантину на зараженом крузеру

Здравко Бумбуловић, младић који је био члан посаде крузера “Дајмонд принцес”, више од десет дана провео је у карантину у водама Јапана, јер се посумњало да су неки од путника управо на том крузеру заражени вирусом корона. Нажалост, ове тврдње су се након извјесног времена показале тачнима.

Република Српска 18.02.2020 | 16:02
Младић из Шамца о животу у карантину на зараженом крузеру

Здравко појашњава да је на крузеру, од момента када се посумњало да су неке особе заражене овим вирусом, био у ограниченом простору, те да се дружио само са неколико својих цимера. Међутим, како каже, све је прошло у најбољем реду.

– Био сам члан посаде четири године и сада се радило о уговору на девет мјесеци. Десило се то у Јапану, међутим, ја сам настављао да обављам све послове. Остали путници су мировали, а ми смо радили. Сада се осјећам одлично и то је најбитније – истакао је Бумбуловић у разговору за "Аваз".

Рекао је да су га тестирали прије два дана те да је тест показао да је негативан на вирус корона.

– Компанија ме провела до аеродрома. Сјео сам у авион и слетио сам у Београд, а синоћ сам дошао у Шамац. Сада сам код куће и имам документе да сам негативан на вирус корона. Они који су негативни, јуче су распуштени. Неке су пуштали јуче, а неке задржавали. Сутра се све то задржава и празни се брод – истакао је Бумбуловић.

Истакао је да су сви путници скоро па свакодневно тестирани те да, када је ријеч о држављанима БиХ, није било заражених.

– Из БиХ и Србије на крузеру је било 14 људи, од којих дио њих познајем. И заиста је битно казати да нико, али баш нико није био позитиван на вирус. Имам држављанство БиХ и Србије. Морам да кажем да је велики број људи који су држављани неких европских земаља негативан на вирус корона.

Мислим да је око 350 особа заражено, а брод је имао око 3.700 путника и чланове посаде. Они који су били у контакту са зараженима били су под сталним надзором. Они су све знали и камере су их пратиле. И када мислите да не прате, они прате ситуацију – додао је Бумбуловић.

(Српскаинфо)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Скептик

18.02.2020 17:06

Дошли би ми вама, Ангела, ал' не можемо сад...морамо прво ратовати због неког пољопривредног земљишта...

ОДГОВОРИТЕ