Mladić iz Šamca o životu u karantinu na zaraženom kruzeru

Zdravko Bumbulović, mladić koji je bio član posade kruzera “Dajmond princes”, više od deset dana proveo je u karantinu u vodama Japana, jer se posumnjalo da su neki od putnika upravo na tom kruzeru zaraženi virusom korona. Nažalost, ove tvrdnje su se nakon izvjesnog vremena pokazale tačnima.

Republika Srpska 18.02.2020 | 16:02
Mladić iz Šamca o životu u karantinu na zaraženom kruzeru

Zdravko pojašnjava da je na kruzeru, od momenta kada se posumnjalo da su neke osobe zaražene ovim virusom, bio u ograničenom prostoru, te da se družio samo sa nekoliko svojih cimera. Međutim, kako kaže, sve je prošlo u najboljem redu.

– Bio sam član posade četiri godine i sada se radilo o ugovoru na devet mjeseci. Desilo se to u Japanu, međutim, ja sam nastavljao da obavljam sve poslove. Ostali putnici su mirovali, a mi smo radili. Sada se osjećam odlično i to je najbitnije – istakao je Bumbulović u razgovoru za "Avaz".

Rekao je da su ga testirali prije dva dana te da je test pokazao da je negativan na virus korona.

– Kompanija me provela do aerodroma. Sjeo sam u avion i sletio sam u Beograd, a sinoć sam došao u Šamac. Sada sam kod kuće i imam dokumente da sam negativan na virus korona. Oni koji su negativni, juče su raspušteni. Neke su puštali juče, a neke zadržavali. Sutra se sve to zadržava i prazni se brod – istakao je Bumbulović.

Istakao je da su svi putnici skoro pa svakodnevno testirani te da, kada je riječ o državljanima BiH, nije bilo zaraženih.

– Iz BiH i Srbije na kruzeru je bilo 14 ljudi, od kojih dio njih poznajem. I zaista je bitno kazati da niko, ali baš niko nije bio pozitivan na virus. Imam državljanstvo BiH i Srbije. Moram da kažem da je veliki broj ljudi koji su državljani nekih evropskih zemalja negativan na virus korona.

Mislim da je oko 350 osoba zaraženo, a brod je imao oko 3.700 putnika i članove posade. Oni koji su bili u kontaktu sa zaraženima bili su pod stalnim nadzorom. Oni su sve znali i kamere su ih pratile. I kada mislite da ne prate, oni prate situaciju – dodao je Bumbulović.

(Srpskainfo)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Skeptik

18.02.2020 16:06

Došli bi mi vama, Angela, al' ne možemo sad...moramo prvo ratovati zbog nekog poljoprivrednog zemljišta...

ODGOVORITE