"Нити оспоравам, нити подржавам закључке Скупштине"

Посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Драган Мектић (СДС) је данас у Сарајеву изјавио новинарима да не би коментарисао закључке Народне скупштине Републике Српске, зато што народни посланици у НСРС имају и легално и легитимно право да одлучују о таквим стварима, између осталог и о томе што су синоћ закључивали.

Босна и Херцеговина 18.02.2020 | 15:11
"Нити оспоравам, нити подржавам закључке Скупштине"

- Тако да ја ни на који начин не би могао, нити има потребе, нити да оспоравам закључке Народне скупштине, нити да подржавам закључке Народне скупштине.

Дакле, то је њихово пуно право. Радили су у оквиру Устава, закона и у оквиру своје надлежности. Исто тако као што ја, као посланик у Парламентарној скупштини БиХ, гдје сам директно биран и добио мандат од народа, тражим и желим да имам потпуно право да одлучујем у складу са својим ставовима, оним како ја смислим, шта ја мислим и са својом савјешћу - казао је Мектић.

Додао је да је он за то одговоран народу, посебно оним бирачима који су га бирали, који су у њему препознали некакву политику и на основу тога се опредјелили да гласају за њега.  

Упитан да ли ће убудуће подржати ставове властите странке када је ријеч о раду у Парламентарној скупштини БиХ, одговорио је да он заправо не зна и да ни из данашње сједнице није могао да закључи шта су били прави закључци јучерашње сједнице Народне скупштине.

- Ако сам добро схватио и разумио, да је закључак Народне скупштине био да представници у институцијама БиХ не учествују у одлучивању. Колико сам видио, данас је у одлучивању учествовао и представник политичке опције или коалиције која је заговарала доношење такве одлуке - навео је Мектић.

Наиме, данас је одржана сједница Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ на којој је члан Комисије Средоје Новић (СНСД) гласао и био „против“.  

Мектић каже да он ништа није урадио „мимо Средоја Новића, који долази из СНСД-а, који је данас читаво вријеме учествовао у одлучивању“.

- Ствар је у томе што је он био против неких ствари, а да сам ја био за неке ствари и гласао „за“. Не видим у чему је разлика између нас двојице - казао је Мектић.

Посланици странака са српским предзнаком у Народној скупштини РС усвојили су синоћ осам закључака, којима парламент, између осталог, обавезује представнике РС-а у институцијама БиХ да предложе у Парламентраној скупштини БиХ усвајање закона о престанку мандата страних судија и избору домаћих судија у Уставном суду БиХ.

Такође, обавезали су представнике РС-а у институцијама БиХ да обуставе доношење било каквих одлука у органима БиХ до усвајања закона о престанку мандата страних судија и избору домаћих судија у Уставном суду БиХ и његовог ступања на снагу те поништења спорне одлуке Уставног суда БиХ о пољоприврендом земљишту.   

(Агенције)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Петар

18.02.2020 14:19

ХА,ХА,ХА,ХА,ХА,ХА. Члан сдс шта даље рећи, значи тако се поштују институције РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

18.02.2020 14:59

Сваке године РС напусти од 17-30 хиљада људи у ПУНОЈ СНАЗИ и ОБРАЗОВАНИ ЉУДИ.Колико је то породица са дјецом?

Name

Само једно

18.02.2020 15:30

ЦАР, занимљиво је колико га пуно данас људи подржава,остали га мрзе,код њега нема средине.Још једном ЦАР.

Name

Ре

18.02.2020 17:13

Морал недостаје а свега другог има на претек

Name

Кењац

18.02.2020 14:30

Па зар се ови Милини нису повукли из Сарајева.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сојан

18.02.2020 14:38

До подне мисли једно од подне друго. Ко ли је узор овоме лику?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оп

18.02.2020 14:55

Њему можда војвода Мишић а теби дезертерина и лопови

Name

Ре Оп

18.02.2020 15:03

Немој понизавати војводу Мисица,јер ми овај ни слуга не би био,само мозе бити слуга Босњацима и ником другом.

Name

Ама

18.02.2020 15:20

Немозе се одузети земља тајкунима родбини политицара кумовима они су то постено купили од дрзавеееее и то је сад њиховооо!!!судска одлума не вази за њих!! Мектицу мани се њих! Они су изнад закона изнад дејтона изнад народа!!!! Царство новокомпоновано од рата до данас хараааа!покривено лазним изборима уцјенама куповином поткуповином уцјеном!!!!

Name

Оља

18.02.2020 15:29

Њему војвода Мисиц! Овај појма нема ни ко је Бојвода.

Name

Окс

18.02.2020 15:22

А тебе су изабрали Марсовци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ме

18.02.2020 17:58

Опет овај, млати празну сламу, а плата иде ли иде ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дане

18.02.2020 19:32

И сад се неко пита зашто СДС пропада. Па држе овога у странци и он урушава странку и не поштује одлуке народне скупштине. Бакир њега воли као очи своје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.02.2020 06:15

Ботови, опет сте активни да попљујете некога ко мисли својом главом. Овај цовјек је био на бранику отадзбине у најтезим тренуцима. Вас Миле Ронхил дезертер , који неце да подрзи Србе у ЦГ. Ова власт је најгора у историји српског народа. Покрали и опљацкали све цега су се дотакли. Разголитио их Вукановиц да је све јасно као дан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанка

19.02.2020 08:17

Мектић зна шта ради, он мисли својом главом. Искусан, паметан и образован политичар који зна да процјени политички тренутак и да донесе праву одлуку. Пуна подршка за Драгана.

ОДГОВОРИТЕ