Ко није био, а ко није гласао за закључке НСРС?

У јучерашњем политичком јединству власти и опозицје у Народној скупштини Републике Спске ипак није учлествовало неколико посланика који су били одсутни, или су били у сали, а нису гласали.

Вијести 18.02.2020 | 12:13
Ко није био, а ко није гласао за закључке НСРС?

Истовремено, предсједник парламента Недељко Чубриловић био је присутан само на почетку сједнице.

Да ствар буде занимљивија, Чубриловић је, отварајући посебну сједницу, рекао да нико од посланика није најавио одсуство.

Међутим, Српскаинфо сазнаје да у Народну скупштину јуче уопште нису ушла четити посланика странака из РС – Милан Радовић (ДНС), Бранко Бутулија (СДС), Драган Галић (ПДП) и Наташа Стевановић (НДП).

Како се види у листингу, нико од њих није учествовао у гласању. Од посланика посланичке групе “Заједно за БиХ”, на гласању није био Сенад Братић који је, како сазнајемо, имао смртни случај у породици.

За Информацију о антидејтонском дјеловању Уставног суда БиХ гласала су 72 посланика, док је двоје Бошњака било против. Међутим, како се види из листинга, један посланик је био присутан, а није гласао. Ријеч је о посланику у Клубу СДС Небојши Вукановићу.

Када је на ред дошло гласање о осам раније усаглашених закључака, за је гласало 70 посланика, нико уздржан, док су Един Рамић и Бегија Смајић из “Заједно за БиХ” и овај пут били против.

Међутим, двоје посланика није гласало – Жељка Стојичић и Саша Поповић, обоје из СНСД.

Истовремено, Недељко Ћубриловић, који је и предсједник ДЕМОС, био је једини лидер парламентарне странке који се није обратио на сједници, у складу са договром. Како нам је речено у парламенту, Чубриловић је морао да се повуче са сједнице због здравствених проблема.

– Предсједик је учествовао на састанку са лидерима странака, који је одржан у 12 часова, као и у отварању сједнице Народне скупштине.

Међутим, због здравстених проблема је морао да се јави у УКЦ РС гдје је провео остатак јучерашњег дана и тамо се налази и данас.

Чубриловић је овлаштења за вођење сједнице Народне скупштине пренио на потпредсједницу Жељку Стојичић. 

(Српскаинфо)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Миле тр.

18.02.2020 11:53

Као Павић,маторца треба послати у аут,није јасно шта тражи човјек преко 75 година у политици...иди играј домине не замајавај више народ,..пусти младе да дишу!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Модрича

18.02.2020 12:30

Треба те маторе све по сили закона уклонит из политике и у парламенту и на локалу. Младост доноси напредак.

Name

Воxпопули

18.02.2020 14:18

Боље да су расправљали о повећању плата радницима са ССС,повећањем минималаца на 520 км досло се да НК радници са 4 разреда имају вецу плату него ови са ССС.

Name

ре Модрица

18.02.2020 14:34

Тако је, Мара Милосевиц долази за нацелницу Модрице !

Name

Ре ре Модрича

19.02.2020 08:44

И онда сви по један веееелики камен,па у Босну на купање.

Name

Независни критичар

18.02.2020 12:21

Каква самосталност, какви бакрачи. Људи пустите те глупости, јачајте РС у садашњим границама и пустите се глупих прича и Додиковог замајавања са референдумом. Одцјепљење РС не може проћи без рата. Је ли нам треба то сада?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петyр Баелисх

18.02.2020 13:50

Прича о независности РС је почетак предизборне кампање за локалне изборе у октобру ове године. Иста шупља прича од 2006. па на овамо, понавља се сваке друге године кад је изборна година.

Name

Борац

18.02.2020 12:47

Лепи цубро је морао побеци,да га сеф неби опет рузио. Мозе му се фотеља измаци када су ту Станиц,Јелена,Драско и Вукан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милутин

18.02.2020 12:56

Све старце треба послати у пензију из политике. Хтјели би и из гроба да се баве политиком и да управљају. Павић није могао да хода а хоће да води странку и обилази трибине по држави. Чубриловић није у стању да води засједање парламента а хоће да води странку . Шта је са тим људима имају ли унуке да се играју са њима или им је власт тотално ум помрачила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мица

18.02.2020 13:20

Вјероватно Цубриловиц има у себи несто људско и не мозе да поднесе додикове марифетлуке

ОДГОВОРИТЕ
Name

БИЛЕЋА

18.02.2020 14:10

ЧУБРИЛОВИЋ ОПРАВЉА ШАХТОВЕ ПО БИЛЕЋИ ГДЈЕ ЈЕ ЊЕГОВА ФИРМА ИЗВОДИЛА РАДОВЕ. СРАМОТА ОД ЧУБРИЛОВИЋА И ВУКОВИЋА РАДОВАНА КОЈИ ГА ЈЕ ДВИЈЕ ГОДИНЕ ПОСАДИО ДА ПЉАЧКАЈУ СИРОТИЊУ ПО БИЛЕЋИ.