Ko nije bio, a ko nije glasao za zaključke NSRS?

U jučerašnjem političkom jedinstvu vlasti i opozicje u Narodnoj skupštini Republike Spske ipak nije učlestvovalo nekoliko poslanika koji su bili odsutni, ili su bili u sali, a nisu glasali.

Vijesti 18.02.2020 | 12:13
Ko nije bio, a ko nije glasao za zaključke NSRS?

Istovremeno, predsjednik parlamenta Nedeljko Čubrilović bio je prisutan samo na početku sjednice.

Da stvar bude zanimljivija, Čubrilović je, otvarajući posebnu sjednicu, rekao da niko od poslanika nije najavio odsustvo.

Međutim, Srpskainfo saznaje da u Narodnu skupštinu juče uopšte nisu ušla četiti poslanika stranaka iz RS – Milan Radović (DNS), Branko Butulija (SDS), Dragan Galić (PDP) i Nataša Stevanović (NDP).

Kako se vidi u listingu, niko od njih nije učestvovao u glasanju. Od poslanika poslaničke grupe “Zajedno za BiH”, na glasanju nije bio Senad Bratić koji je, kako saznajemo, imao smrtni slučaj u porodici.

Za Informaciju o antidejtonskom djelovanju Ustavnog suda BiH glasala su 72 poslanika, dok je dvoje Bošnjaka bilo protiv. Međutim, kako se vidi iz listinga, jedan poslanik je bio prisutan, a nije glasao. Riječ je o poslaniku u Klubu SDS Nebojši Vukanoviću.

Kada je na red došlo glasanje o osam ranije usaglašenih zaključaka, za je glasalo 70 poslanika, niko uzdržan, dok su Edin Ramić i Begija Smajić iz “Zajedno za BiH” i ovaj put bili protiv.

Međutim, dvoje poslanika nije glasalo – Željka Stojičić i Saša Popović, oboje iz SNSD.

Istovremeno, Nedeljko Ćubrilović, koji je i predsjednik DEMOS, bio je jedini lider parlamentarne stranke koji se nije obratio na sjednici, u skladu sa dogovrom. Kako nam je rečeno u parlamentu, Čubrilović je morao da se povuče sa sjednice zbog zdravstvenih problema.

– Predsjedik je učestvovao na sastanku sa liderima stranaka, koji je održan u 12 časova, kao i u otvaranju sjednice Narodne skupštine.

Međutim, zbog zdravstenih problema je morao da se javi u UKC RS gdje je proveo ostatak jučerašnjeg dana i tamo se nalazi i danas.

Čubrilović je ovlaštenja za vođenje sjednice Narodne skupštine prenio na potpredsjednicu Željku Stojičić. 

(Srpskainfo)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Mile tr.

18.02.2020 12:53

Kao Pavić,matorca treba poslati u aut,nije jasno šta traži čovjek preko 75 godina u politici...idi igraj domine ne zamajavaj više narod,..pusti mlade da dišu!!!

ODGOVORITE
Name

Modriča

18.02.2020 13:30

Treba te matore sve po sili zakona uklonit iz politike i u parlamentu i na lokalu. Mladost donosi napredak.

Name

Voxpopuli

18.02.2020 15:18

Bolje da su raspravljali o povećanju plata radnicima sa SSS,povećanjem minimalaca na 520 km doslo se da NK radnici sa 4 razreda imaju vecu platu nego ovi sa SSS.

Name

re Modrica

18.02.2020 15:34

Tako je, Mara Milosevic dolazi za nacelnicu Modrice !

Name

Re re Modriča

19.02.2020 09:44

I onda svi po jedan veeeeliki kamen,pa u Bosnu na kupanje.

Name

Nezavisni kritičar

18.02.2020 13:21

Kakva samostalnost, kakvi bakrači. Ljudi pustite te gluposti, jačajte RS u sadašnjim granicama i pustite se glupih priča i Dodikovog zamajavanja sa referendumom. Odcjepljenje RS ne može proći bez rata. Je li nam treba to sada?

ODGOVORITE
Name

Petyr Baelish

18.02.2020 14:50

Priča o nezavisnosti RS je početak predizborne kampanje za lokalne izbore u oktobru ove godine. Ista šuplja priča od 2006. pa na ovamo, ponavlja se svake druge godine kad je izborna godina.

Name

Borac

18.02.2020 13:47

Lepi cubro je morao pobeci,da ga sef nebi opet ruzio. Moze mu se fotelja izmaci kada su tu Stanic,Jelena,Drasko i Vukan.

ODGOVORITE
Name

Milutin

18.02.2020 13:56

Sve starce treba poslati u penziju iz politike. Htjeli bi i iz groba da se bave politikom i da upravljaju. Pavić nije mogao da hoda a hoće da vodi stranku i obilazi tribine po državi. Čubrilović nije u stanju da vodi zasjedanje parlamenta a hoće da vodi stranku . Šta je sa tim ljudima imaju li unuke da se igraju sa njima ili im je vlast totalno um pomračila.

ODGOVORITE
Name

mica

18.02.2020 14:20

Vjerovatno Cubrilovic ima u sebi nesto ljudsko i ne moze da podnese dodikove marifetluke

ODGOVORITE
Name

BILEĆA

18.02.2020 15:10

ČUBRILOVIĆ OPRAVLJA ŠAHTOVE PO BILEĆI GDJE JE NJEGOVA FIRMA IZVODILA RADOVE. SRAMOTA OD ČUBRILOVIĆA I VUKOVIĆA RADOVANA KOJI GA JE DVIJE GODINE POSADIO DA PLJAČKAJU SIROTINJU PO BILEĆI.