Ко се од посланика Социјалистичке партије покајао?

Дио посланика Социјалистичке партије у НС Републике Српске који је остао вјеран лидеру странке Петру Ђокићу саопштио је да ће наставити да се залажу за програм партије и да ће остати легитимни представници народа.

Република Српска 17.02.2020 | 20:26
Ко се од посланика Социјалистичке партије покајао?

Одлуку четири посланика Социјалистичке партије која су искључена одлуком Главног одбора, након што су тражили испуњење низа захтјева називају непотребним потезом.

Срђан Тодоровић, Далибор Стевић и Ристо Марић наставиће радити у Парламенту Српске као посланици Социјалистичке партије, чинећи тако Посланичку групу ове странке.

Са друге стране, преостала четири посланика, Максим Скоко, Горан Селак, Андреа Дорић и Саво Вулић, дјеловаће као Независни клуб посланика Социјалистичке партије.

Одлуку дојучерашњих колега и истомишљеника посланик Срђан Тодоровић назива непотребном, а њихове захтјеве, од којих је један и смјена лидера Социјалиста Петра Ђокића са мјеста министра, грубим кршењем Статута странке.

„Ми смо, уважавајући да је то један исхитрен потез наших колега, како су нам и они сами рекли, оставили да о томе расправљамо на сједници Главног одбора СП-а, да покушамо доћи до неких рјешења. Након што смо исцрпили све могућности да направимо неко заједничко рјешење, није остало органима партије ништа друго него да одлуче онако како су одлучили“, каже члан Посланичке групе Социјалистичке партије, Срђан Тодоровић.

И Ристо Марић првобитно је изразио незадовољство радом странке. И то је како каже, урадио први. Али одбјегли посланик брзо се покајао и вратио на стару адресу. 

„Прије свега ја нисам отишао, нити сам био искључен. Ја као бивши фунционер СП-а и сада народни посланик одлучио да своја права и оно што треба, тражим преко органа партије и на основу тога покушамо наћи заједничко“, поручио је Марић.

На питање чиме је конкретно био незадовољан, каже:

„У питању су нека кадровска рјешења која нису толико ни проблематична била, али сви ми прије свега носиоци посланичких, односно листа које су биле предмет гласања на прошлим изборима и они којису освојили мандате су се нашли незадовољни у дијелу расподјеле мандата оних који су припали по коалиционом споразуму“, додаје Ристо Марић.

Питање које се већ одавно провлачи као суштинско јесте да ли је Социјалистичкој партији усљед сталних трвења неопходна кадровска реогранизација.

Из Посланички клуба кажу да у овом моменту за тим нема потребе. 

„Од нас нисте слушали такве ствари, нити сте слушали од изабраних и легитимних органа Социјалистичке партије. Не мислимо да предсједник СП-а има још много тога да да, и у укупној политичкој сцени и у СП-у. Али сигурно оног момента када дође вријеме да ми неке ствари мијењамо унутар СП-а, мијењаћемо“, рекао је Срђан Тодоровић.

Ставови Тодоровића и остатка Посланичког клуба Социјалистичке партије сада су у супротности са оним што је након поднесених захтјева незадовољног кадра саопштио Горан Селак.

Он је тада рекао да су у контакту и са посланицима Далибором Стевићем и Срђаном Тодоровићем, наводећи да су и они незадовољни, те да на посљедњој сједници клуба посланика СП-а нису били против смјене Ђокића, већ се нису изјашњавали.

Ко је на крају покајник, а ко издајник показаће вријеме.

 

БН ТВ

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Бијељина

17.02.2020 19:57

Ристо и Срдјан ће бити покајници!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

17.02.2020 21:09

Само це се народ покајати њима це увијек бити добро.

Name

Бане

17.02.2020 20:00

Погледајте народе само какве су фаце ових посланица на фотографији па сами процијените да ли ови нешто могу промијенити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БРАЋО И СЕСТРЕ!

18.02.2020 05:29

Од овог Риста Марића нема горег човјека, дно, дна! Он посланик, зна ли народ коме је дао глас? Он ће шетати тамо вамо, само ко да више? Узеће он и од ових (Селакових) ако му понуде да пређе поново код њих, то би трајало све дотле док му Петар неби понудио поново нешто? Модрича зна ко је Ристо Марић, колико је пара отуђио и колико је остао дужан народу? Питајте га за задругу док је водио, како је тамо прошао? У Шумама је добро прошао, мазнуо је доста, али га је Ђокић повукао кад је видио да је превише узео. Невиђени шљам од човјека. Фуј, гади ми се ТВ БН кад га видим да га пуштају да даје изјаву. Доле нерадниче један!!!

Name

Добој

17.02.2020 20:06

Какав цинизам овог Срђана, јадан очекује да ће он бити предсједник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јадар

17.02.2020 20:32

Коме це он бити предсједник. Дјокиц одлази,ускоро. Стевиц био у странци Лијановица. 2014.г Дјокиц избацује Чудица и узима полтрона за подпредсједника. Ста тај ради на Уцитељском факултету то је брука,или срамота,или несто јако о.с.

Name

Ацо

17.02.2020 20:13

Премисљам се да ли су ови на фотографији вриједни уопсте да иста писем о њима,мада и ови други нису пуно бољи,али ипак за ове један коментар који је истинит а то је да су моралне нуле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјомла

17.02.2020 20:25

Дусо продана!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марић

17.02.2020 21:09

100.000 км

ОДГОВОРИТЕ
Name

Падобран

17.02.2020 21:10

Смјесних изјава. Је ли они мисле да је народ глуп!!! Дјокиц би да влада као Број 1 у Алан Форду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мунгос

17.02.2020 21:15

Моралне нуле. Зали бозе Скупстине и народа сто ове ликове изабра за посланике. Посебни поздрав за Ристу, старог и “успјесног” привредника ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

лаудруп

17.02.2020 21:29

овај тодоровиц ријетко антипатицан децко, види му се на фаци да је увлакац..

ОДГОВОРИТЕ
Name

СП

17.02.2020 21:29

Ристо покајник и лопов.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој југ

18.02.2020 05:46

Петре повуци се боље је за тебе. Пусти да видис ста ти Срдјан мисли.

ОДГОВОРИТЕ