Ko se od poslanika Socijalističke partije pokajao?

Dio poslanika Socijalističke partije u NS Republike Srpske koji je ostao vjeran lideru stranke Petru Đokiću saopštio je da će nastaviti da se zalažu za program partije i da će ostati legitimni predstavnici naroda.

Republika Srpska 17.02.2020 | 20:26
Ko se od poslanika Socijalističke partije pokajao?

Odluku četiri poslanika Socijalističke partije koja su isključena odlukom Glavnog odbora, nakon što su tražili ispunjenje niza zahtjeva nazivaju nepotrebnim potezom.

Srđan Todorović, Dalibor Stević i Risto Marić nastaviće raditi u Parlamentu Srpske kao poslanici Socijalističke partije, čineći tako Poslaničku grupu ove stranke.

Sa druge strane, preostala četiri poslanika, Maksim Skoko, Goran Selak, Andrea Dorić i Savo Vulić, djelovaće kao Nezavisni klub poslanika Socijalističke partije.

Odluku dojučerašnjih kolega i istomišljenika poslanik Srđan Todorović naziva nepotrebnom, a njihove zahtjeve, od kojih je jedan i smjena lidera Socijalista Petra Đokića sa mjesta ministra, grubim kršenjem Statuta stranke.

„Mi smo, uvažavajući da je to jedan ishitren potez naših kolega, kako su nam i oni sami rekli, ostavili da o tome raspravljamo na sjednici Glavnog odbora SP-a, da pokušamo doći do nekih rješenja. Nakon što smo iscrpili sve mogućnosti da napravimo neko zajedničko rješenje, nije ostalo organima partije ništa drugo nego da odluče onako kako su odlučili“, kaže član Poslaničke grupe Socijalističke partije, Srđan Todorović.

I Risto Marić prvobitno je izrazio nezadovoljstvo radom stranke. I to je kako kaže, uradio prvi. Ali odbjegli poslanik brzo se pokajao i vratio na staru adresu. 

„Prije svega ja nisam otišao, niti sam bio isključen. Ja kao bivši funcioner SP-a i sada narodni poslanik odlučio da svoja prava i ono što treba, tražim preko organa partije i na osnovu toga pokušamo naći zajedničko“, poručio je Marić.

Na pitanje čime je konkretno bio nezadovoljan, kaže:

„U pitanju su neka kadrovska rješenja koja nisu toliko ni problematična bila, ali svi mi prije svega nosioci poslaničkih, odnosno lista koje su bile predmet glasanja na prošlim izborima i oni kojisu osvojili mandate su se našli nezadovoljni u dijelu raspodjele mandata onih koji su pripali po koalicionom sporazumu“, dodaje Risto Marić.

Pitanje koje se već odavno provlači kao suštinsko jeste da li je Socijalističkoj partiji usljed stalnih trvenja neophodna kadrovska reogranizacija.

Iz Poslanički kluba kažu da u ovom momentu za tim nema potrebe. 

„Od nas niste slušali takve stvari, niti ste slušali od izabranih i legitimnih organa Socijalističke partije. Ne mislimo da predsjednik SP-a ima još mnogo toga da da, i u ukupnoj političkoj sceni i u SP-u. Ali sigurno onog momenta kada dođe vrijeme da mi neke stvari mijenjamo unutar SP-a, mijenjaćemo“, rekao je Srđan Todorović.

Stavovi Todorovića i ostatka Poslaničkog kluba Socijalističke partije sada su u suprotnosti sa onim što je nakon podnesenih zahtjeva nezadovoljnog kadra saopštio Goran Selak.

On je tada rekao da su u kontaktu i sa poslanicima Daliborom Stevićem i Srđanom Todorovićem, navodeći da su i oni nezadovoljni, te da na posljednjoj sjednici kluba poslanika SP-a nisu bili protiv smjene Đokića, već se nisu izjašnjavali.

Ko je na kraju pokajnik, a ko izdajnik pokazaće vrijeme.

 

BN TV

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Bijeljina

17.02.2020 19:57

Risto i Srdjan će biti pokajnici!!!

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

17.02.2020 21:09

Samo ce se narod pokajati njima ce uvijek biti dobro.

Name

Bane

17.02.2020 20:00

Pogledajte narode samo kakve su face ovih poslanica na fotografiji pa sami procijenite da li ovi nešto mogu promijeniti...

ODGOVORITE
Name

BRAĆO I SESTRE!

18.02.2020 05:29

Od ovog Rista Marića nema goreg čovjeka, dno, dna! On poslanik, zna li narod kome je dao glas? On će šetati tamo vamo, samo ko da više? Uzeće on i od ovih (Selakovih) ako mu ponude da pređe ponovo kod njih, to bi trajalo sve dotle dok mu Petar nebi ponudio ponovo nešto? Modriča zna ko je Risto Marić, koliko je para otuđio i koliko je ostao dužan narodu? Pitajte ga za zadrugu dok je vodio, kako je tamo prošao? U Šumama je dobro prošao, maznuo je dosta, ali ga je Đokić povukao kad je vidio da je previše uzeo. Neviđeni šljam od čovjeka. Fuj, gadi mi se TV BN kad ga vidim da ga puštaju da daje izjavu. Dole neradniče jedan!!!

Name

Doboj

17.02.2020 20:06

Kakav cinizam ovog Srđana, jadan očekuje da će on biti predsjednik.

ODGOVORITE
Name

Jadar

17.02.2020 20:32

Kome ce on biti predsjednik. Djokic odlazi,uskoro. Stevic bio u stranci Lijanovica. 2014.g Djokic izbacuje Čudica i uzima poltrona za podpredsjednika. Sta taj radi na Uciteljskom fakultetu to je bruka,ili sramota,ili nesto jako o.s.

Name

Aco

17.02.2020 20:13

Premisljam se da li su ovi na fotografiji vrijedni uopste da ista pisem o njima,mada i ovi drugi nisu puno bolji,ali ipak za ove jedan komentar koji je istinit a to je da su moralne nule.

ODGOVORITE
Name

Djomla

17.02.2020 20:25

Duso prodana!

ODGOVORITE
Name

Marić

17.02.2020 21:09

100.000 km

ODGOVORITE
Name

Padobran

17.02.2020 21:10

Smjesnih izjava. Je li oni misle da je narod glup!!! Djokic bi da vlada kao Broj 1 u Alan Fordu.

ODGOVORITE
Name

Mungos

17.02.2020 21:15

Moralne nule. Zali boze Skupstine i naroda sto ove likove izabra za poslanike. Posebni pozdrav za Ristu, starog i “uspjesnog” privrednika ???

ODGOVORITE
Name

laudrup

17.02.2020 21:29

ovaj todorovic rijetko antipatican decko, vidi mu se na faci da je uvlakac..

ODGOVORITE
Name

SP

17.02.2020 21:29

Risto pokajnik i lopov.

ODGOVORITE
Name

Doboj jug

18.02.2020 05:46

Petre povuci se bolje je za tebe. Pusti da vidis sta ti Srdjan misli.

ODGOVORITE