Вучић: Важан и добар састанак за Србију и за све нас!

Председник Србије Александар Вучић пренео је вечерас, након неформалне вечере лидера Западног Балкана са званичницима ЕУ у Бриселу, да је Унија отворена да чује наше иницијативе и идеје, те да предстоји покретање инвестиционог пакета за регион.

Србија 16.02.2020 | 23:19
Вучић: Важан и добар састанак за Србију и за све нас!

"Имали смо позитиван, важан и добар састанак за Србију и све нас. Наишли смо на добру енергију Шарла Мишела, Фон дер Лајен, Жосепа Борела и Пленковића. Добри и веома корисни разговори", рекао је Вучић новинарима.

Председник Србије Александар Вучић поновио је вечерас, после састанка у Бриселу, да подржава интергритерт БиХ, као и РС у оквиру БиХ, те да ту нема шта да се дода, осим што многи желе да га саветују како да води политику Србије.

"То што људи показују незадовољство Београдом и покушавају да кажу да Београд стоји иза свега. Па, нисам ја доносио одлуке Уставног суда, ни закон о Слободи вероисповести, нити било ко Београда, већ неки други", истакао је Вучић.

- Веома је важно што смо видели искрену посвећеност ЕУ, њихових највиших званичника напретку целог региона и жељи људи кој живе на Западном Балкану осете благодети приступања ЕУ", казао је Вучић.

Председнк Вучић процењује да ћемо имати шансу да се неке ствари убрзају.

"Много тога ће у Европи бити окренуто у ка Балкану", рекао је Вучић новинарима у Бриселу.

На питање у каквом тону су се водили разговори, Вучић је рекао да нико од представника није ту дошао да се свађа, нити да се препире.

"Ми смо се борили и појединачно за себе и за цео реигон, то је био наш посао и то смо смо добро обавили. Посебно је охрабрјуће то што ћемо имати много састанака и што се види већа посевећеност Блакану, у односу на оно што је било јуче", казао је Вучић.

Посебно је важно што ће долазити инвестициони пројекти, а прво пролазно време ће бити у марту, па у мају, када буде самит у Загребу, затим са Грцима, затим са аустријским председником владе и многим другима, рекао је председник.

(Курир.рс / Тањуг)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

кеш лова

17.02.2020 01:49

Овај сасвим нормално говори када је на неким важним састанцима у свијету, а када се састане са бурлом не видимо у РС напредак и бољи живот грађана осим сталног тапкања у мјесту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одмотава се клупко ,!!

17.02.2020 04:30

Напад на Вучића у Сребреници је МИЛОРАД ДОДИК организирао . У намјери да изазове нестабилност у БиХ, Додик це и ВУЧИЋУ доћи главе кад ,, тад. Сваки дан све више и више Вучић насједа на Додикове ступице , само јос није ставио прави мамац да се Вучић упеца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нерко

17.02.2020 05:10

ово подруцје је као блиски исток, увијек ратови, мрзња, пријетње, ратови, мрзња, сиромаство...

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

17.02.2020 05:31

Цудно да Баја не коментарисе Вуцицев одлазак у Брисел без њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Момо

17.02.2020 07:42

Додик је небитна лицност и у РС медју својим народом а камо ли у свијету. Нико га и не спомиње нити призељкује. Цијели свијет зна да је он за своје власти истјерао из дрзаве милион људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

17.02.2020 07:51

Овако изгледа говор цовјека који ради за народ. Ако зелите видјети "цовјека" који за себе ради само у рс завирите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

17.02.2020 08:57

Де не будали !!! Цовјек који подрзава криминал, лазне дипломе,распродаје Србију....ставља дрзаву под Руску цизму ради за народ?