Никола Јокић опчинио америчку кошаркашку јавност

И другог дана НБА Ол-стар викенда Никола Јокић је био толико импресиван да је опчинио америчку кошаркашку јавност.

Кошарка 16.02.2020 | 09:59
Никола Јокић опчинио америчку кошаркашку јавност

Пре него што је у суботу изашао на паркет хале у Чикагу, Јокић је добио армију нових навијача због онога што је урадио дан раније. Подсетимо, у петак је освојио прву златну медаљу у каријери, јер је био тренер на заједничком мечу некадашњих НБА асова и учесника Специјалне Олимпијаде, која окупља особе са интелектуалним потешкоћама.

Како је на том мечу бриљирао покрај терена, уз неке од антологијских добацивања судијама, записничком столу, али и "својим играчима" (међу којима су били и Тони Кукоч и Хорас Грент), хвалоспеви су почели да стижу са свих страна Америке:

"Наведите ми једног НБА играча који је забавнији од Јокића. Чекаћу", написала је једна навијачица.

"НБА лиги је потребан Никола Јокић на Ол-стар утакмицама сваке године, просто због тога како је 'случајно' смешан све време", поручио је новинар Ти-Џеј Мекбрајд.

"Фантастично! Ја сам његов нови навијач! Дељење је све! Не оно глупо дељење по друштвеним мрежама, већ истинско дељење времена, енергије, себе!", нагласио је један амерички љубитељ кошарке.

"Јокић ће бити следећи 'тренер Поп' (Грег Попович) за неколико деценија", сматра други.

"Ово ми је апсолутно улепшало дан. Како неко може да не воли овог момка?", питао се трећи.

Никола Јокић је у суботу имао најпре дружење са новинарима, када је истакао да је уживао као тренер јер је могао до миле воље да виче на судије, а онда је са Луком Дончићем показао Американцима колико на овим просторима има и фудбалских вештина.

На ред је дошло загревање, на коме је уживао са својим Ол-стар капитеном, Леброном Џејмсом, имитирајући "краља" и његов чувени шут...

(Курир спорт)

 

Коментари / 0

Оставите коментар