Nikola Jokić opčinio američku košarkašku javnost

I drugog dana NBA Ol-star vikenda Nikola Jokić je bio toliko impresivan da je opčinio američku košarkašku javnost.

Košarka 16.02.2020 | 09:59
Nikola Jokić opčinio američku košarkašku javnost

Pre nego što je u subotu izašao na parket hale u Čikagu, Jokić je dobio armiju novih navijača zbog onoga što je uradio dan ranije. Podsetimo, u petak je osvojio prvu zlatnu medalju u karijeri, jer je bio trener na zajedničkom meču nekadašnjih NBA asova i učesnika Specijalne Olimpijade, koja okuplja osobe sa intelektualnim poteškoćama.

Kako je na tom meču briljirao pokraj terena, uz neke od antologijskih dobacivanja sudijama, zapisničkom stolu, ali i "svojim igračima" (među kojima su bili i Toni Kukoč i Horas Grent), hvalospevi su počeli da stižu sa svih strana Amerike:

"Navedite mi jednog NBA igrača koji je zabavniji od Jokića. Čekaću", napisala je jedna navijačica.

"NBA ligi je potreban Nikola Jokić na Ol-star utakmicama svake godine, prosto zbog toga kako je 'slučajno' smešan sve vreme", poručio je novinar Ti-Džej Mekbrajd.

"Fantastično! Ja sam njegov novi navijač! Deljenje je sve! Ne ono glupo deljenje po društvenim mrežama, već istinsko deljenje vremena, energije, sebe!", naglasio je jedan američki ljubitelj košarke.

"Jokić će biti sledeći 'trener Pop' (Greg Popovič) za nekoliko decenija", smatra drugi.

"Ovo mi je apsolutno ulepšalo dan. Kako neko može da ne voli ovog momka?", pitao se treći.

Nikola Jokić je u subotu imao najpre druženje sa novinarima, kada je istakao da je uživao kao trener jer je mogao do mile volje da viče na sudije, a onda je sa Lukom Dončićem pokazao Amerikancima koliko na ovim prostorima ima i fudbalskih veština.

Na red je došlo zagrevanje, na kome je uživao sa svojim Ol-star kapitenom, Lebronom Džejmsom, imitirajući "kralja" i njegov čuveni šut...

(Kurir sport)

 

Komentari / 0

Ostavite komentar