Српчанин из Шведске водитељ "Беовизије" у Београду

Познати  водитељ и новинар  шведске  националне телевизије Јован Радомир, који је родјен у србачком селу Бајинци, биће један  од водитеља на  музичког фестивала „Беовизија“, који ће се одржати 28. и 29.  фебруара и 1. марта  у Београду,  објављено је на службеној страници општине Србац.

Забава 15.02.2020 | 17:23
Српчанин из Шведске водитељ "Беовизије" у Београду

Радомиру ће на сцени  фестивала за избор најбоље пјесме за  Евровизију друштво правити водитељка  РТС Драгана Косјерина,  док ће домаћини у „грин руму“ бити Кристина Раденковић (РТС) и аустралијски водитељ српског поријекла Срдјан Поповић.

Јован Радомир  ради на шведском јавном сервису од 1998. године као водитељ, репортер  и продуцент. За свој рад добио је бројна признања.  У Београду, каже,  има  доста пријатеља, посебно у  РТС-у гдје је гостовао у неколико емисија. Радо навраћа и у родни Србац, гдје има родбину и доста  пријатеља из дјетињства.

„Контактирали су ме прије неколико недјеља и након сагласности  моје  медијске  куће, прихватио сам понуду да будем водитељ „Беовизије“. Ово ће бити још један изазов јер  не добијате  такву шансу много пута,  поготово да водите програм на матерњем језику“, са одушевљем је  Јован Радомир  потврдио свој долазак у Београд.

 У главни град Србије доћи ће већ 23. фебруара, када почињу пробе до прве полуфиналне вечери. Финале је 1. марта када ће се знати  која ће пјесма од 24 кандидоване представљати Србију  на  65.  избору  за пјесму „Евровизије  2020“ чије издање ће се одржати у дворани Ахоy у Ротердаму.

Радомир је и својеврстан промотер  живота народа на Балкану, а посебно обичаја  и  хране  са наших простора. Аутор је двије књиге  на шведском језику „Мој Балкан – храна и људи“  (2011.) и „Балкан – храна. Људи и успомене“ ( 2018.),  У њима су своје мјесто нашле фотографије и кулинарски рецепти  из родних Бајинаца и Српца, али и шире регије.

(БН/С.К.) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Зоом

15.02.2020 16:44

Ови из Српца су за све способни...Јел до климе, воде, али неки дјаво јесте....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миланко

16.02.2020 09:39

Јел читаш ти добро?! Човјек је из Бајинаца л, географски припада опстини Србац, али је у лијевцу пољу. Само Српцани из Зупе имају прилику напредовати на нацин на који напредују, лијевцани су постени и радни и наравно понизени од српцана.

Name

Гога

15.02.2020 16:50

Мислим да су мала маца за Дрварцане,Гламоцане тј вровце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко из Масе

15.02.2020 18:48

Потписујем багра са Мањаце.... Све мој до мојега