Srpčanin iz Švedske voditelj "Beovizije" u Beogradu

Poznati  voditelj i novinar  švedske  nacionalne televizije Jovan Radomir, koji je rodjen u srbačkom selu Bajinci, biće jedan  od voditelja na  muzičkog festivala „Beovizija“, koji će se održati 28. i 29.  februara i 1. marta  u Beogradu,  objavljeno je na službenoj stranici opštine Srbac.

Zabava 15.02.2020 | 17:23
Srpčanin iz Švedske voditelj "Beovizije" u Beogradu

Radomiru će na sceni  festivala za izbor najbolje pjesme za  Evroviziju društvo praviti voditeljka  RTS Dragana Kosjerina,  dok će domaćini u „grin rumu“ biti Kristina Radenković (RTS) i australijski voditelj srpskog porijekla Srdjan Popović.

Jovan Radomir  radi na švedskom javnom servisu od 1998. godine kao voditelj, reporter  i producent. Za svoj rad dobio je brojna priznanja.  U Beogradu, kaže,  ima  dosta prijatelja, posebno u  RTS-u gdje je gostovao u nekoliko emisija. Rado navraća i u rodni Srbac, gdje ima rodbinu i dosta  prijatelja iz djetinjstva.

„Kontaktirali su me prije nekoliko nedjelja i nakon saglasnosti  moje  medijske  kuće, prihvatio sam ponudu da budem voditelj „Beovizije“. Ovo će biti još jedan izazov jer  ne dobijate  takvu šansu mnogo puta,  pogotovo da vodite program na maternjem jeziku“, sa oduševljem je  Jovan Radomir  potvrdio svoj dolazak u Beograd.

 U glavni grad Srbije doći će već 23. februara, kada počinju probe do prve polufinalne večeri. Finale je 1. marta kada će se znati  koja će pjesma od 24 kandidovane predstavljati Srbiju  na  65.  izboru  za pjesmu „Evrovizije  2020“ čije izdanje će se održati u dvorani Ahoy u Roterdamu.

Radomir je i svojevrstan promoter  života naroda na Balkanu, a posebno običaja  i  hrane  sa naših prostora. Autor je dvije knjige  na švedskom jeziku „Moj Balkan – hrana i ljudi“  (2011.) i „Balkan – hrana. Ljudi i uspomene“ ( 2018.),  U njima su svoje mjesto našle fotografije i kulinarski recepti  iz rodnih Bajinaca i Srpca, ali i šire regije.

(BN/S.K.) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Zoom

15.02.2020 16:44

Ovi iz Srpca su za sve sposobni...Jel do klime, vode, ali neki djavo jeste....

ODGOVORITE
Name

Milanko

16.02.2020 09:39

Jel čitaš ti dobro?! Čovjek je iz Bajinaca l, geografski pripada opstini Srbac, ali je u lijevcu polju. Samo Srpcani iz Zupe imaju priliku napredovati na nacin na koji napreduju, lijevcani su posteni i radni i naravno ponizeni od srpcana.

Name

Goga

15.02.2020 16:50

Mislim da su mala maca za Drvarcane,Glamocane tj vrovce.

ODGOVORITE
Name

Neko iz Mase

15.02.2020 18:48

Potpisujem bagra sa Manjace.... Sve moj do mojega