Макрон: Подржаћу Албанију и С. Македонију у ЕУ

Емануел Макрон изјавио је да ће, ако извештај Европске комисије о Северној Македонији и Албанији буду позитиван, подржати почетак преговора о приступању ЕУ.

Свијет 15.02.2020 | 15:07
Макрон: Подржаћу Албанију и С. Македонију у ЕУ

"Чекамо извештај у марту. Зависно од тога да ли ће резултати бити позитивни и упостави се поверење, онда ћемо бити у позицији да отворимо преговоре", рекао је Макрон на Минхенској безбедносној конференцији

Француски председник изјавио је и да Европска унија треба да се пробуди, јер постаје континент који не верује у своју будућност.

"Не инвестирамо довољно у своју будућност и политички то је једини начин да се помиримо са нашом средњом класом", рекао је Макрон.

Он је рекао да би волео да види Европу која може да штити суверенитет, Европу која је виталнија и Европу која гаји ентузијазам у погледу своје будућности.

Он је рекао да ЕУ треба да усклади свој буџет са амбицијама тако да не заостаје за Сједињеним Државама и Кином, нарочито по питању будућих технологија.

(Тањуг) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Роки

15.02.2020 14:38

Инаце Макрон понекад казе несто на српском,диван цовјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.02.2020 16:15

Македонија и Албанија су заслужили пут у ЕУ обавили реформе јачају право и правичност нестварају митологију једног вожда него демократије и слободе. Сретно им. Ми имамо проблем који незнамо превазићи штитимо интересе других земаља док ми пропадамо нама покољења че да нас куну