Makron: Podržaću Albaniju i S. Makedoniju u EU

Emanuel Makron izjavio je da će, ako izveštaj Evropske komisije o Severnoj Makedoniji i Albaniji budu pozitivan, podržati početak pregovora o pristupanju EU.

Svijet 15.02.2020 | 15:07
Makron: Podržaću Albaniju i S. Makedoniju u EU

"Čekamo izveštaj u martu. Zavisno od toga da li će rezultati biti pozitivni i upostavi se poverenje, onda ćemo biti u poziciji da otvorimo pregovore", rekao je Makron na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji

Francuski predsednik izjavio je i da Evropska unija treba da se probudi, jer postaje kontinent koji ne veruje u svoju budućnost.

"Ne investiramo dovoljno u svoju budućnost i politički to je jedini način da se pomirimo sa našom srednjom klasom", rekao je Makron.

On je rekao da bi voleo da vidi Evropu koja može da štiti suverenitet, Evropu koja je vitalnija i Evropu koja gaji entuzijazam u pogledu svoje budućnosti.

On je rekao da EU treba da uskladi svoj budžet sa ambicijama tako da ne zaostaje za Sjedinjenim Državama i Kinom, naročito po pitanju budućih tehnologija.

(Tanjug) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Roki

15.02.2020 14:38

Inace Makron ponekad kaze nesto na srpskom,divan covjek.

ODGOVORITE
Name

Re

15.02.2020 16:15

Makedonija i Albanija su zaslužili put u EU obavili reforme jačaju pravo i pravičnost nestvaraju mitologiju jednog vožda nego demokratije i slobode. Sretno im. Mi imamo problem koji neznamo prevazići štitimo interese drugih zemalja dok mi propadamo nama pokoljenja če da nas kunu