Коби Брајант међу кандидатима за Кућу славних

Као што је било и најављено, само неколико дана након његове трагичне погибије, Коби Брјант је током НБА "Ол Стар" викенда у Чикагу ванредно уврштен међу завршне кандидате за улазак у кошаркашку Кућу славних већ ове године.

Кошарка 15.02.2020 | 13:14
Коби Брајант међу кандидатима за Кућу славних

Брајант, који је прије три седмице погинуо у паду хеликоптера заједно са својом 13-годишњом кћерком те још седам особа, своју је блиставу каријеру окончао 2016. године, а према редовној процедури мора проћи најмање пет година од завршетка нечије каријере до могућности уврштења у Кућу славних.

Ипак, предсједник кошаркашке Куће славних Џери Колањело је већ тада најавио како би се Брајант требао одмах уврстити међу највеће.

Брајант, који је свих својих 20 сезона у НБА лиги провео у Лос Анђелес Лејкерсима, заузима четврто мјесто на листи стријелаца свих времена, а освојио је пет наслова првака, два је пута био МВП финала, а једном и МВП лигашког дијела сезоне.

Осим Брајанта, међу сјеверноамеричким финалистима за улазак у Кућу славних ове сезоне су и великани попут Тима Данкана, Кевина Гарнета и Криса Боша, тренер Руди Томјанович те кошаркашице Свин Кеш и Тамика Кечингс, тренерице Ким Милки и Барбара Стевенс те тренер Еди Сутон.

Имена нових чланова Куће славних биће објављена тпком завршног турнира овосезонског универзитетског првенства који ће се одржати у Атланти од 4. до 6. априла, а свечаност уврштења у Кућу славних у Спрингфилду одржаће се 29. августа.

За уврштење у Кућу славних сваки финалист мора добити најмање 18 гласова од 24 члана Изборне комисије.

(Фена)

Коментари / 0

Оставите коментар