Београд омиљен на туристичкој мапи Израелаца

На управо завршеном 26. Међународном сајму туризма у Тел-Авиву (ИМТМ 2020), учествовало је преко 400 излагача из 47 земље из Европе, Сјеверне и Централне Америке, Африке и Азије.  Србија је била видно и циљано представљена, од стране националне Туристичке организације.

Србија 14.02.2020 | 18:29
Београд омиљен на туристичкој мапи Израелаца

Уз њу треба нагласити Туристичке организације Београда и Суботице, те авантуристичко-путничку агенцију Wилд Сербиа. И ове године нагласак је ажуриран ширећи свеукупну понуду земље, овог пута на нетакнуту природу и авантуризам, те на јеврејске амбијенталне цјелине, уз пажљиво припремљене градске туре, присуства на значајним догађајима, као и аранжмане.

Посебно охрабрује чињеница да су само у Београду 2019. Израелци остварили 25 хиљада долазака уз 76 хиљада ноћења. То их је позиционирало на високо 10. мјесто међу страним гостима престонице.

Исте године свеукупан број посјетилаца града на ушћу Саве у Дунав је порастао за 9%, бројећи 1.2 милиона туриста и 2.7 милиона ноћења. Ово га без сумње сврстава међу најатрактивније туристичке дестинације доброг провода на старом континенту.

Како за БН наводи почасни конзул Републике Србије у Израелу, Александар Николић, током релативно дуге туристичке сезоне Израелаца, између празника Песах и Сукот (од априла до октобра) 3 авио компаније директно саобраћају између аеродрома Никола Тесла и Бен Гурион и то 12 пута седмично.

Две израелске чартер: Аркиа и Исраир, те национални авиопревознике Србије Аир Сербиа. Хебрејски је неизбјежан у пјешачким зонама, музејима, ресторанима и шопинг моловима Београда. Калемегдан својим историјом и видиковцима који спајају воду и зеленило прави је магнет гостима са Блиског истока. Коначно, цијене су им атрактивне, а осјећај сигуран и пријатан.

Остаје велики изазов значајнијег одвлачења израелских гостију из Београда у друге и атрактивне крајеве Србије, тиме продужавајући дужину боравка.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Боро

15.02.2020 08:24

Тако раде озбиљне земље. Ми Ливнеу дали милионе за непостојеце представниство у Израелу а он сједи 2о година код нас у Бањој Луци млати паре а број туриста из Израела у РС сваке године НУЛА.

ОДГОВОРИТЕ