Beograd omiljen na turističkoj mapi Izraelaca

Na upravo završenom 26. Međunarodnom sajmu turizma u Tel-Avivu (IMTM 2020), učestvovalo je preko 400 izlagača iz 47 zemlje iz Evrope, Sјeverne i Centralne Amerike, Afrike i Azije.  Srbija je bila vidno i ciljano predstavljena, od strane nacionalne Turističke organizacije.

Srbija 14.02.2020 | 18:29
Beograd omiljen na turističkoj mapi Izraelaca

Uz nju treba naglasiti Turističke organizacije Beograda i Subotice, te avanturističko-putničku agenciju Wild Serbia. I ove godine naglasak je ažuriran šireći sveukupnu ponudu zemlje, ovog puta na netaknutu prirodu i avanturizam, te na jevrejske ambijentalne cjeline, uz pažljivo pripremljene gradske ture, prisustva na značajnim događajima, kao i aranžmane.

Posebno ohrabruje činjenica da su samo u Beogradu 2019. Izraelci ostvarili 25 hiljada dolazaka uz 76 hiljada noćenja. To ih je pozicioniralo na visoko 10. mjesto među stranim gostima prestonice.

Iste godine sveukupan broj posjetilaca grada na ušću Save u Dunav je porastao za 9%, brojeći 1.2 miliona turista i 2.7 miliona noćenja. Ovo ga bez sumnje svrstava među najatraktivnije turističke destinacije dobrog provoda na starom kontinentu.

Kako za BN navodi počasni konzul Republike Srbije u Izraelu, Aleksandar Nikolić, tokom relativno duge turističke sezone Izraelaca, između praznika Pesah i Sukot (od aprila do oktobra) 3 avio kompanije direktno saobraćaju između aerodroma Nikola Tesla i Ben Gurion i to 12 puta sedmično.

Dve izraelske čarter: Arkia i Israir, te nacionalni avioprevoznike Srbije Air Serbia. Hebrejski је neizbježan u pješačkim zonama, muzejima, restoranima i šoping molovima Beograda. Kalemegdan svojim istorijom i vidikovcima koji spajaju vodu i zelenilo pravi je magnet gostima sa Bliskog istoka. Konačno, cijene su im atraktivne, a osjećaj siguran i prijatan.

Ostaje veliki izazov značajnijeg odvlačenja izraelskih gostiju iz Beograda u druge i atraktivne krajeve Srbije, time produžavajući dužinu boravka.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Boro

15.02.2020 08:24

Tako rade ozbiljne zemlje. Mi Livneu dali milione za nepostojece predstavnistvo u Izraelu a on sjedi 2o godina kod nas u Banjoj Luci mlati pare a broj turista iz Izraela u RS svake godine NULA.

ODGOVORITE