Пељешки мост прва "жртва" вируса корона у Хрватској

Пељешки мост је прва је жртва коронавируса у Хрватској, јер се због вируса привремено затвара кинеска фабрика која прави челичне конструкције за мост, пише портал Дневник.хр.

Регион 14.02.2020 | 10:05
Пељешки мост прва "жртва" вируса корона у Хрватској

"Вирус је паралисао цијелу Кину, па и фабрику у којој се израђују челичне конструкције за Пељешки мост. То не значи да ће радови у Хрватској престати, али је питање шта ће се догодити када на ред дође постављање нових конструкција", наводи портал.

Из "Хрватских цеста" (ХЦ) су рекли да извођач радова није затражио продужење рока. Мост би требало да буде отворен 31. јула 2021.

"Извођач радова својим је поступањем претходно и унапријед предузео све потребне мјере којима је спријечена могућност потенцијалног угрожавања градилишта, у здравственом смислу. Заштита на градилишту је успостављена, мјере су предузете и спроводе се у складу са јасним упутствима", кажу у ХЦ-у.

"Хрватске цесте" због заразе до даљег неће моћи да шаљу ни инжењере за надзор у кинеску фабрику, наводи Дневник.хр.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

бл

14.02.2020 09:58

Ма стизе вам нискоградња Лактаси,нису вам ни требали Кинези

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахаха

14.02.2020 11:09

Ко да је Лакташенко пресјекао црвену врпцу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Велики водја

16.02.2020 09:06

Изразавам велику забринутост за даљу изградњу моста, који је од виталног интереса за Републику Српску. Молим Хрватску да вец једном изграде одлагалисте нуклеарног отпада на граници са БиХ, како би народ на сјеверу Српске добио потребно зрацење или се одселио.

ОДГОВОРИТЕ