Pelješki most prva "žrtva" virusa korona u Hrvatskoj

Pelješki most je prva je žrtva koronavirusa u Hrvatskoj, jer se zbog virusa privremeno zatvara kineska fabrika koja pravi čelične konstrukcije za most, piše portal Dnevnik.hr.

Region 14.02.2020 | 10:05
Pelješki most prva "žrtva" virusa korona u Hrvatskoj

"Virus je paralisao cijelu Kinu, pa i fabriku u kojoj se izrađuju čelične konstrukcije za Pelješki most. To ne znači da će radovi u Hrvatskoj prestati, ali je pitanje šta će se dogoditi kada na red dođe postavljanje novih konstrukcija", navodi portal.

Iz "Hrvatskih cesta" (HC) su rekli da izvođač radova nije zatražio produženje roka. Most bi trebalo da bude otvoren 31. jula 2021.

"Izvođač radova svojim je postupanjem prethodno i unaprijed preduzeo sve potrebne mjere kojima je spriječena mogućnost potencijalnog ugrožavanja gradilišta, u zdravstvenom smislu. Zaštita na gradilištu je uspostavljena, mjere su preduzete i sprovode se u skladu sa jasnim uputstvima", kažu u HC-u.

"Hrvatske ceste" zbog zaraze do daljeg neće moći da šalju ni inženjere za nadzor u kinesku fabriku, navodi Dnevnik.hr.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

bl

14.02.2020 09:58

Ma stize vam niskogradnja Laktasi,nisu vam ni trebali Kinezi

ODGOVORITE
Name

Hahaha

14.02.2020 11:09

Ko da je Laktašenko presjekao crvenu vrpcu...

ODGOVORITE
Name

Veliki vodja

16.02.2020 09:06

Izrazavam veliku zabrinutost za dalju izgradnju mosta, koji je od vitalnog interesa za Republiku Srpsku. Molim Hrvatsku da vec jednom izgrade odlagaliste nuklearnog otpada na granici sa BiH, kako bi narod na sjeveru Srpske dobio potrebno zracenje ili se odselio.

ODGOVORITE