Упозорење: Жути метеоаларм за ове дијелове БиХ

Жуто упозорење због јаких удара вјетра издато је за подручја Ливна, Мостара, Фоче и Требиња.

Босна и Херцеговина 14.02.2020 | 09:53
Упозорење: Жути метеоаларм за ове дијелове БиХ

У Мостару и Ливну удари вјетра би могли износити између 40 и 55 километара на сат, а на подручју Фоче и Требиња до 50 километара на сат.

Јутрос је у Босни и Херцеговини вријеме облачно, а киша пада на подручју Крајине, Херцеговине и сјевера.

Јутрос је најхладније било на Бјелашници, минус три степена, док је најтоплије било у Неуму гдје је измјерено 14 степени.

На Иван Седлу измјерена су четири степена, Сокоцу и Зворнику пет, Широком Бријегу, Тузли и Зеници шест, Бијељини, Добоју, Ливну, Мостару и Требињу седам, Бихаћу и Дрвару осам, Бугојну, Градачцу, Грудама, Приједору, Сарајеву и Сребреници девет, Бањалуци, Јајцу и Стоцу 10, а Санском Мосту 11 степени.

Данас се у Босни и Херцеговини очекује облачно вријеме с кишом. На планинама ће падати снијег. Вјетар слаб до умјерене јачине, прије подне јужног смјера. У другој половини дана вјетар мијења смјер на сјевер.

У Херцеговини и од послијеподневних сати умјерено јака бура. Највиша дневна температура ваздуха углавном између шест и 11, на југу земље до 14 степени, прогнозе су метеоролога Федералног хидрометеоролошког завода Босне и Херцеговине (ФХМЗБиХ).

(Анадолија)

Коментари / 0

Оставите коментар