Вукановић: Још једна Додикова представа за јавност

- Да је добио трећег министра, директора СИПЕ и кадрове у Централној банци, ове кризе не би било, тврди Вукановић.

Босна и Херцеговина 13.02.2020 | 21:08
Вукановић: Још једна Додикова представа за јавност

Народни посланик Небојша Вукановић за Н1 говорио је о најновијим турбуленцијама на државном нивоу и најавама блокада. Коментарисао је фотографије настале у Фочи на опозиционом скупу, превирања у СДС-у, политику Милорада Додика, те ситуацију у Црној Гори.

"Имам доста енергије, али вјерујте да сам исцрпљен овим договореним играма и лажним патриотским представама које циклично праве Бакир, Додик и Човић, уз помоћ странаца. Ово је договорена представа, коју је Додик направио само јер није добио трећег министра. Друштво мора да направи заокрет, да се окренемо животним питањима", рекао је Вукановић те објаснио:

"Не упадам у његову матрицу, мислим да смо га за ову годину дана одлично демаскирали и поново ћемо га огољети до краја. Дакле, да је добио трећег министра, директора СИПЕ и кадрове у Централној банци, ове кризе не би било, али га је Бакир надмудрио. Република Српска је поражена. Има свега два министра у Савјету, први пут послије 'Дејтона'. Он је капитулирао, пузао и говорио 'прими ме Бакире', на крају под таквим условима ушао у Савјет министара без једног министра и сад му Бакир каже 'не може, тај ми се не допада'. Дакле, СДА одлучује ко ће бити министар из Републике Српске, што је велико понижење на које је сам пристао, па нам онда држи патриотске лекције".

Милорад Додик и Драган Човић одржали су састанак у Источном Сарајеву, гдје су разговарали о Уставном суду БиХ и Изборном закону.

"То је најбољи заступник хрватских интереса, очито да га Хрватска обавјештајна служба и Хрватска држе у рукама. Он упорно ради аутодеструктивне потезе, врло опасне по Републику Српску. Човић  њиме манипулише врло мудро, игра са њим шаховску плочу. Оно што Човић мисли, он говори. Дивим се Човићевој мудрости", рекао је Вукановић.

Након опозиционог скупа у Фочи, поруке су пале у сјену због фотографија Драшка Станивуковића, Јелене Тривић и Небојше Вукановића. Посебну пажњу измамила је Станивуковићева, са четничком заставом. Вукановићев став је да је у питању замка, у коју он није упао:

"Они су банули у неко вријеме на скуп. Кад су момци дошли са четничком заставом ја сам рекао 'немојте то да радите, ја не желим да се фотографишем, само нам правите проблем'. Нећу да буде Шешељизација, да сваког српског патриоту представите као неког ко ће бити бахат, непристојан. Нисам желио да се фотографишем и отишао сам од њих. Ја нисам видио кад се Драшко фотографисао. Драшко је испао наиван, није свјестан колико ће му то нанијети штете. Бранио сам га".

"Морате схватити да су невјероватне удбашке методе које ће бити против нас, прате нас 24 сата, на све су спремни. Циљ је да се етикетирамо као неке ретроградне снаге, да нисмо нешто здраво и ново и да се каже сви су исти, а нисмо. Осјетио сам да је то свјесно. Рекао сам 'не желим да се фотографишем с тим, бјежите од мене'. Каже ми: Па јеси ли ти Србин? Рекао сам: Ја јесам и мушко, али не морам скидати гаће сваки дан да то показујем и продужио сам", додао је Вукановић.

Небојша Вукановић је коментарисао и могуће проблеме у СДС-у, односно недавне разговоре градоначелника Бијељине Миће Мићића са СНСД-овим лидером Милорадом Додиком:

"Ја ту подржавам предсједника СДС-а Мирка Шаровића који каже да нема никаквих односа, ни разговора са СНСД-ом, свако ко нешто жели са њима сретан им пут. Али, по мени то је суицидално. Како је прошао Павић који га је подржавао двадесет година, Ђокић?"

"Мићо 15 година управља локалном заједницом, људи се на неким мјестима засите, желе да направе  промјене. Немам ништа лично против Мића Мићића, али тајни договори са СНСД-ом, и то у Бијељини у којој се СНСД распадао. Ако негде није било повода да се прави договор са СНСД-ом, онда је то Бијељина. Не треба нигдје, ја нисам ни за какав разговор са Додиком. Никад се нисам руковао са њим и на то сам поносан", додао је Вукановић.

Рекао је како Милорад Додик "жели једнопартијски систем, а да имају четири странке којима ће он да управља", нагласивши притом да је управо Додик поставио Ненада Нешића за предсједника ДНС-а.

(Н1)

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Боки

13.02.2020 20:29

Тако је Вукане легендо народна. Само жандарај по лоповима, деспотима и лажовима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

13.02.2020 20:42

Браво Вукане легендо српског народа. Само напријед до коначног успјеха. Пуна подршка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.02.2020 09:14

Његове комедије превазилази све Додик ове представе. Све што каже и што ради је само комедија.

Name

мил

14.02.2020 15:22

Кад су дворске луде доносиле правду, осим сто забављају беспослене.

Name

Игра

13.02.2020 20:43

Изборна година. Морају се овце спремити за сисање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаме

13.02.2020 21:01

Изборна кампања је вец поцела.Треба завадити и хомогенизирати народе.На тај нацин владајуци тројац годинама побједјује,а народ никако да се опамети.

Name

Вили

13.02.2020 20:51

А која је твоја представа за јавност? Како год Додик је бољи глумац од тебе.А сто се тице Бијељине СНСД односи побједу,сто ми неце бити драго ал је то 90% сигурно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мора да си у криминалној секти

13.02.2020 21:43

И наглас мастас. Али са новим правилима градјани це одлуцити.

Name

Опозиционари

13.02.2020 21:07

Требате отићи на Скупштину РС у понедељак, али дјеловати потпуно пасивно: без било каквих дискусија и уздржани од гласања! Пустите оне који владају нека доносе своје одлуке. Они су одговорни за све. Ово стање је усаглашена одлука а којој је циљ да се заборави Програм реформи, а који у основи и јесте главни произвођач свих, по нас неповољних, одлука које се доносе и које це се доносити на БиХ нивоу. То је Додик прихватио и ту повратка нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@ре .....

13.02.2020 21:28

У праву си ово све је веч написано и потписано од стране Додика у АНП и сада да би се извадио уваљује опозицију да учествује у томе.Опозиција треба да се измакне из тога и пусти позицију нек се вади из гована,

Name

ТИТО

13.02.2020 21:35

ЗИВЕ ВУКАН ЗИВЕЛА ОМЛАДИНА РС ДОПОБЕДЕ , ПРОТИВ ФАСИЗМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Макс

13.02.2020 21:53

И овај Вукановиц препаметан све зна.Будуцности овдје свакако нема ни са овим који су тренутно на власти,а ни са њиме ако икада додје на власт.Додусе он је у власти у Скупстини РС њему је лијепо,добија лијепе паре а само језиком ради а резултата никаквих.

Name

ЖИКА Ж

14.02.2020 07:49

ХАЛО МАКС, МАКСИМАЛНО СИ ЛУД!

Name

Рви Бијељина

14.02.2020 07:09

Доста је и тебе паметњаковицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

оо7

14.02.2020 08:46

Још један који није у сагласности са ставом СДС-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

14.02.2020 12:47

Вукановић да се хитно учлани у СДС, или да се ми од њега дистанцирамо. Немам ништа против човјека, али захваљујући њему СДС у Требињу и Херцеговини не постоји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

14.02.2020 13:14

Г.Вукановицу,све је истина како сте рекли. Браво!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

14.02.2020 13:57

Чак га и Шаровић подржава.