Синдикат управе тражи од Владе нови колективни уговор

Уколико Влада и Синдикат управе Републике Српске не потпишу нови Посебни колективни уговор до краја фебруара, пет и по хиљада радника у градским и општинским управама остаје без правног основа за обрачун и исплату плата, тврди предсједник Синдиката управе Републике Српске Божо Марић.

Република Српска 13.02.2020 | 20:15
Синдикат управе тражи од Владе нови колективни уговор

Закон о намјештеницима и запосленима у јединицама локалне самоуправе експлицитно је дефинисао да се права по основу рада уређују Посебним колективним уговором, указују у синдикату.

"Синдикат управе је једини потписник са Владом Републике Српске и у складу са нашом досадашњом праксом, ми смо упутили Влади Републике Српске иницијативу за измјену и допуну овог колективног уговора који могу да изврше само Синдикат управе и Влада, да  би изашли из овог правног вакуума, јер, уколико не продужимо Посебни колективни уговор до краја фебруара, радници у градским и општинским управама остају без правног основа за обрачун зарада", рекао је данас у Добоју предсједник Синдиката управе Републике Српске Божо Марић.

Он је поручио да синдикат то неће дозволити.

"Оно што је јако битно, јесте да ће Синдикат управе у понедјељак у Добоју, од 13 часова, позвати све представнике синдиката из локалних самоуправа из цијеле Републике Српске да би заузели ставове, уколико Влада не одлучи да са Синдикатом управе  продужи Посебни колективни уговор. Бојим се, уколико градоначелници или начелници неким својим подзаконским актима почну да уређују област зарада, да ћемо се довести у једно изузетно опасно стање у Републици Српској", закључио је Марић.

БН ТВ  

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Питање?

13.02.2020 19:49

Има л' и један дрз слубеник да сте му ви помогли кад дрзава уради репресију над тим дрзавним слузбеником. Конкретно кад су деградирали дрзавне слузбенике због наводних одлазака на скупове Правде за Давида ? Ста сте подузимали да заститите права тих дрзавних слузбеника?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.02.2020 21:04

Па ово је непостојеци синдикат? Кога они да застите?? Па Бозо потросио хиљаде и хиљаде марака од цланарине на којекакве скупове и сад губи цланство..

Name

Истина

13.02.2020 21:02

Сад кад сте растјерали народ у друге земље сад ко фол тразите нови колективни?све синдикалце треба растјерати мисицку ,гранулица и све остале и они су лопови и сауцесници у униставању дрзаве и народа.мрссс

ОДГОВОРИТЕ
Name

несо бл

13.02.2020 22:30

Ста се овај сумски медјед уфуро???

ОДГОВОРИТЕ