Деда у 91 години постао херој теретане!

Теретане су места где углавном долазе младе и средовечне особе, а прича о човеку који је у десетој деценији живота почео да вежба ових дана је обишла свет.

Занимљивости 13.02.2020 | 18:43
Деда у 91 години постао херој теретане!

Када је Лојд Блек (91) први пут закорачио у теретану, привукао је много зачуђујућих погледа. Дошао је у својој радној одећи и хтео је да се придружи осталим члановима клуба. Веровао је да ће му вежбање помоћи да стекне снагу и умањи болове који су га ометали у обављању свакодневних кућних послова.

Његова посвећеност тренинзима била је инспирација многим полазницима. Почетком месеца проглашен је за најбољег члана фитнес клуба у јануару.

- Показао је много напретка током протекле године. Долази најмање три пута недељно, а некада и чешће - каже директорка фитнес центра која га је и предложила за месечну награду.

<див цласс="грид-имаге-wраппер"> <див цласс="грид-имаге-иннер ратио-169">

Поред година, његова одећа привлачи пажњу многих чланова. Блек током хладних дана облачи зимски комбинезон, а када је топло време носи омиљене панталоне са трегерима.

- Разлог због којег носим комбинезоне је једноставан - када се превише трудим, имам потешкоћа да подигнем панталоне - објашњава шаљивџија и додаје да су комбинезони веома удобни и топли.

Када је почео са тренинзима на траци, максимално је могао да хода око 10 минута у континуитету. Данас без проблема корача и до 30 минута у континуитету. Побољшале су се и његове кардиоваскуларне способности, па је у међувремену почео да подиже тегове. Током тренинга користи справе, а омиљене су му за јачање ногу и надлактица. Стекао је неопходно искуство, по сада дели савете новим члановима клуба.

<ифраме стyле="бордер: ноне; оверфлоw: хидден;" срц="хттпс://www.фацебоок.цом/плугинс/видео.пхп?хреф=хттпс%3А%2Ф%2Фwww.фацебоок.цом%2ФРицкКарле%2Фвидеос%2Ф908846372865816%2Ф&схоw_теxт=0&wидтх=560" wидтх="560" хеигхт="315" фрамебордер="0" сцроллинг="но" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

- Блек је омиљена личност у теретани и наш велики пријатељ. Помаже старијим члановима који почињу са тренинзима и објашњава како функционишу справе. Са свима жели да поприча, а не можете да не приметите његову занимљиву одећу  - каже Симен.

После неколико месеци редовног вежбања, Блек је у стању да покоси седам хектара травњака који се налази око његове куће у Алабами. Посао у радионици за обраду дрвета лак је као дечија игра. Како дани одмичу осећа све мање тегоба, а једино што га мучи је слабији слух.

Вежбање у теретани није увек пријатно искуство, а добро се осећам тек после завршетка тренинга. Већ на почетку тренинга схватите колико је физичка активност важна да би се сачувало здравље - објашњава Блек, а преноси <а хреф="хттпс://www.тодаy.цом/хеалтх/91-yеар-олд-овераллс-инспиринг-отхерс-wоркинг-оут-гyм-т173648" таргет="_бланк" рел="ноопенер">Тодаy.

Откако је примио месечну награду, његова прича постала је вирална на Интернету. Ипак, директорка центра није изненађена популарношћу времешног рекреативца.

- Блек каже да пре него што устане из кревета ради вежбу која симулира вожњу бициклом. То му помаже да се брзо пробуди и лако устане. Он је доказ да су године само број и да за редовну физичку активност узраст није важан - објашњава Симен.

Поносан је на чињеницу што је инспирисао многе људе и постао познат широм планете, али признаје да му то није била намера када је први пут отишао у теретану.

Извор: Телеграф.рс 

Коментари / 0

Оставите коментар