Deda u 91 godini postao heroj teretane!

Teretane su mesta gde uglavnom dolaze mlade i sredovečne osobe, a priča o čoveku koji je u desetoj deceniji života počeo da vežba ovih dana je obišla svet.

Zanimljivosti 13.02.2020 | 18:43
Deda u 91 godini postao heroj teretane!

Kada je Lojd Blek (91) prvi put zakoračio u teretanu, privukao je mnogo začuđujućih pogleda. Došao je u svojoj radnoj odeći i hteo je da se pridruži ostalim članovima kluba. Verovao je da će mu vežbanje pomoći da stekne snagu i umanji bolove koji su ga ometali u obavljanju svakodnevnih kućnih poslova.

Njegova posvećenost treninzima bila je inspiracija mnogim polaznicima. Početkom meseca proglašen je za najboljeg člana fitnes kluba u januaru.

- Pokazao je mnogo napretka tokom protekle godine. Dolazi najmanje tri puta nedeljno, a nekada i češće - kaže direktorka fitnes centra koja ga je i predložila za mesečnu nagradu.

Pored godina, njegova odeća privlači pažnju mnogih članova. Blek tokom hladnih dana oblači zimski kombinezon, a kada je toplo vreme nosi omiljene pantalone sa tregerima.

- Razlog zbog kojeg nosim kombinezone je jednostavan - kada se previše trudim, imam poteškoća da podignem pantalone - objašnjava šaljivdžija i dodaje da su kombinezoni veoma udobni i topli.

Kada je počeo sa treninzima na traci, maksimalno je mogao da hoda oko 10 minuta u kontinuitetu. Danas bez problema korača i do 30 minuta u kontinuitetu. Poboljšale su se i njegove kardiovaskularne sposobnosti, pa je u međuvremenu počeo da podiže tegove. Tokom treninga koristi sprave, a omiljene su mu za jačanje nogu i nadlaktica. Stekao je neophodno iskustvo, po sada deli savete novim članovima kluba.

- Blek je omiljena ličnost u teretani i naš veliki prijatelj. Pomaže starijim članovima koji počinju sa treninzima i objašnjava kako funkcionišu sprave. Sa svima želi da popriča, a ne možete da ne primetite njegovu zanimljivu odeću  - kaže Simen.

Posle nekoliko meseci redovnog vežbanja, Blek je u stanju da pokosi sedam hektara travnjaka koji se nalazi oko njegove kuće u Alabami. Posao u radionici za obradu drveta lak je kao dečija igra. Kako dani odmiču oseća sve manje tegoba, a jedino što ga muči je slabiji sluh.

Vežbanje u teretani nije uvek prijatno iskustvo, a dobro se osećam tek posle završetka treninga. Već na početku treninga shvatite koliko je fizička aktivnost važna da bi se sačuvalo zdravlje - objašnjava Blek, a prenosi Today.

Otkako je primio mesečnu nagradu, njegova priča postala je viralna na Internetu. Ipak, direktorka centra nije iznenađena popularnošću vremešnog rekreativca.

- Blek kaže da pre nego što ustane iz kreveta radi vežbu koja simulira vožnju biciklom. To mu pomaže da se brzo probudi i lako ustane. On je dokaz da su godine samo broj i da za redovnu fizičku aktivnost uzrast nije važan - objašnjava Simen.

Ponosan je na činjenicu što je inspirisao mnoge ljude i postao poznat širom planete, ali priznaje da mu to nije bila namera kada je prvi put otišao u teretanu.

Izvor: Telegraf.rs 

Komentari / 0

Ostavite komentar