Удомила једну скотну мачку, а добила више од 100!

Невероватан призор снимљен је у једном московском стану и неодољиво подсећа на заплет из филма "Гремлини". Судбина једне мачке слична је причи о крзнатом љубимцу Гизму који због непажње свог власника доноси на свет мала чудовишта.

Занимљивости 12.02.2020 | 21:17
Удомила једну скотну мачку, а добила више од 100!

Једна Московљанка удомила је скотну мачку. Племенита дама је желела да спаси животињу са улице, али су се ствари после одређеног времена отргле контроли.

За само четири године имала је више од 100 нових подстанара, а на свет их је донела удомљена мачка. Легло је откривено када је власница одлучила да прода две просторије у стану које су биле ван употребе. Остала је запрепашћена када је угледала све своје љубимце.

Одлука да не стерилише мачке скупо је коштала власницу. Руски медији пишу да је потрошила скоро читаву уштеђевину на куповину хране за животиње. Комшије кажу да је жена имала проблем са алкохолом, пише РТ.

Суседи су сумњали да се нешто чудно збива иза затворених врата. Месецима се чуло гласно завијање, а непријатни мириси су се ширили у згради. Не зна се зашто раније нису обавестили надлежне, већ су се после четири године обратили волонтерима.

Жена је након дужег времена пустила волонтере да уђу у стан. Пронашли смо око 130 гладних, али врло симпатичних мачака. Животиње су биле у лошем стању. Упркос чињеници да су имале ходник, кухињу и спаваћу собу, постало је превише тесно за све. Неке смо успели да одведемо из стана, али остало је још око 80 животиња - објашњава волонтерка Ирина Медведева.

Волонтери кажу да су мачке подивљале због глади, али су чисте и без обољења. Гладне мачке су немилосрдне према својим младунцима и држати их без хране води у катастрофу.

Група активиста под називом "Зоо Дефендерс" прикупља новац на социјалним мрежама како би животињама пронашла нови дом и омогућила леп живот.

Извор: Телеграф.рс 

Коментари / 0

Оставите коментар