Udomila jednu skotnu mačku, a dobila više od 100!

Neverovatan prizor snimljen je u jednom moskovskom stanu i neodoljivo podseća na zaplet iz filma "Gremlini". Sudbina jedne mačke slična je priči o krznatom ljubimcu Gizmu koji zbog nepažnje svog vlasnika donosi na svet mala čudovišta.

Zanimljivosti 12.02.2020 | 21:17
Udomila jednu skotnu mačku, a dobila više od 100!

Jedna Moskovljanka udomila je skotnu mačku. Plemenita dama je želela da spasi životinju sa ulice, ali su se stvari posle određenog vremena otrgle kontroli.

Za samo četiri godine imala je više od 100 novih podstanara, a na svet ih je donela udomljena mačka. Leglo je otkriveno kada je vlasnica odlučila da proda dve prostorije u stanu koje su bile van upotrebe. Ostala je zaprepašćena kada je ugledala sve svoje ljubimce.

Odluka da ne steriliše mačke skupo je koštala vlasnicu. Ruski mediji pišu da je potrošila skoro čitavu ušteđevinu na kupovinu hrane za životinje. Komšije kažu da je žena imala problem sa alkoholom, piše RT.

Susedi su sumnjali da se nešto čudno zbiva iza zatvorenih vrata. Mesecima se čulo glasno zavijanje, a neprijatni mirisi su se širili u zgradi. Ne zna se zašto ranije nisu obavestili nadležne, već su se posle četiri godine obratili volonterima.

Žena je nakon dužeg vremena pustila volontere da uđu u stan. Pronašli smo oko 130 gladnih, ali vrlo simpatičnih mačaka. Životinje su bile u lošem stanju. Uprkos činjenici da su imale hodnik, kuhinju i spavaću sobu, postalo je previše tesno za sve. Neke smo uspeli da odvedemo iz stana, ali ostalo je još oko 80 životinja - objašnjava volonterka Irina Medvedeva.

Volonteri kažu da su mačke podivljale zbog gladi, ali su čiste i bez oboljenja. Gladne mačke su nemilosrdne prema svojim mladuncima i držati ih bez hrane vodi u katastrofu.

Grupa aktivista pod nazivom "Zoo Defenders" prikuplja novac na socijalnim mrežama kako bi životinjama pronašla novi dom i omogućila lep život.

Izvor: Telegraf.rs 

Komentari / 0

Ostavite komentar