Афера на Малти: Ухапшено више од половине полицајаца

Више од половине припадника саобраћајне полиције Малте ухапшено је због сумње да су починили превару у вези са прековременим радом, због чега снаге реда састављају ванредни план рада да би имале довољно људи на улицама, изјавили су званичници.

Свијет 12.02.2020 | 10:14
Афера на Малти: Ухапшено више од половине полицајаца

Полиција је објавила да је 30 припадника јединице која има 50 чланова на испитивању у Одјељењу за економска кривична дјела према оптужбама да су пријавили стотине прековремених сати које нису одрадили у периоду од најмање три године.

Појединим полицајцима ставља се на терет да су користили гориво из службених залиха за приватне аутомобиле.

Извори из полиције кажу да су бивши припадници саобраћајне јединице, који су премјештени у друга одјељења, замољени да се врате на стару дужност.

Упркос томе, возачи кажу да је на улицама примјетно мање саобраћајних полицајаца.
Премијер Роберт Абела рекао је да је добра ствар то што полиција истражује сопствене припаднике.

– Ово потврђује да имамо функционалне полицијске снаге. Уколико ове истраге доведу до судских или дисциплинских поступака, онда ће тако и бити – рекао је Абела новинарима.

Малта је најмања земља у ЕУ, а у претходним годинама била је оптерећена оптужбама о раширеној корупцији, кронизму и финансијским малверзацијама у круговима политичке и пословне елите.

Абела је ступио на дужност прошлог мјесеца, након што је његов претходник поднио оставку због начина на који је вођена истрага о убиству антикорупцијске новинарке Дафне Каруане Галиције.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Боки

12.02.2020 09:25

Наши полицајци продају дрогу, помажу ( убијају) у убиству, пљачкају возаче на путевима и ником ништа, требало би смијенити 80 %.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

12.02.2020 16:30

Ако имаш име и презиме и доказе за то, реци или пријави, али немој све да сврставаш у исти кош, јер је мањи дио корумпиран, а већи дио је частан и поштен. Овако само причаш да се нешто прича.

Name

Ре реално

12.02.2020 21:47

Прије це бити да је обрнуто,мало их је цасних и постених.Назалост.

Name

Романија

12.02.2020 09:59

Пљачкају добро, куће направише од народа.

ОДГОВОРИТЕ