Afera na Malti: Uhapšeno više od polovine policajaca

Više od polovine pripadnika saobraćajne policije Malte uhapšeno je zbog sumnje da su počinili prevaru u vezi sa prekovremenim radom, zbog čega snage reda sastavljaju vanredni plan rada da bi imale dovoljno ljudi na ulicama, izjavili su zvaničnici.

Svijet 12.02.2020 | 10:14
Afera na Malti: Uhapšeno više od polovine policajaca

Policija je objavila da je 30 pripadnika jedinice koja ima 50 članova na ispitivanju u Odjeljenju za ekonomska krivična djela prema optužbama da su prijavili stotine prekovremenih sati koje nisu odradili u periodu od najmanje tri godine.

Pojedinim policajcima stavlja se na teret da su koristili gorivo iz službenih zaliha za privatne automobile.

Izvori iz policije kažu da su bivši pripadnici saobraćajne jedinice, koji su premješteni u druga odjeljenja, zamoljeni da se vrate na staru dužnost.

Uprkos tome, vozači kažu da je na ulicama primjetno manje saobraćajnih policajaca.
Premijer Robert Abela rekao je da je dobra stvar to što policija istražuje sopstvene pripadnike.

– Ovo potvrđuje da imamo funkcionalne policijske snage. Ukoliko ove istrage dovedu do sudskih ili disciplinskih postupaka, onda će tako i biti – rekao je Abela novinarima.

Malta je najmanja zemlja u EU, a u prethodnim godinama bila je opterećena optužbama o raširenoj korupciji, kronizmu i finansijskim malverzacijama u krugovima političke i poslovne elite.

Abela je stupio na dužnost prošlog mjeseca, nakon što je njegov prethodnik podnio ostavku zbog načina na koji je vođena istraga o ubistvu antikorupcijske novinarke Dafne Karuane Galicije.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Boki

12.02.2020 09:25

Naši policajci prodaju drogu, pomažu ( ubijaju) u ubistvu, pljačkaju vozače na putevima i nikom ništa, trebalo bi smijeniti 80 %.

ODGOVORITE
Name

realno

12.02.2020 16:30

Ako imaš ime i prezime i dokaze za to, reci ili prijavi, ali nemoj sve da svrstavaš u isti koš, jer je manji dio korumpiran, a veći dio je častan i pošten. Ovako samo pričaš da se nešto priča.

Name

Re realno

12.02.2020 21:47

Prije ce biti da je obrnuto,malo ih je casnih i postenih.Nazalost.

Name

Romanija

12.02.2020 09:59

Pljačkaju dobro, kuće napraviše od naroda.

ODGOVORITE