Србачки риболовци порибили ријеку Врбас

Чланови  Спортско риболовног друштва „Бистро“ из Српца данас су организовали акцију порибљавања ријеке Врбас. У ову ријеку убачене су одредјене количине толстолобика просјечне тежине два килограма за шта је издвојено двије хиљаде конвертибилних марака.

Република Српска 11.02.2020 | 19:05
Србачки риболовци порибили ријеку Врбас

Према ријечима предсједника Друштва Горана Гаврановића,  у плану је да се до краја априла ове године обави додатно порибљавање. 

Јесенас је у ријечицу Брзаја у Бајинцима убачено око двије тоне бијеле рибе и шаранске младји, које су добијене из  „Агроимпексовог“ рибњака на Бардачи.

Већ три године није вршено порибљавање ријечице Савице,  некадашњег рибарског ревира, јер је због испуштања отпадних вода из Клаонице перади "Перутнина-Птуј“  у Повеличу, у потпуности уништена флора и фауна  у овом водотоку и потоку Брњавица.

Рибарско друштво „Бистро“ ће  тражити одштету  од ове компаније, како би се  обезбједила средства за обнављање рибљег фонда у овој ријечици након што се инсталира пречистач, (филтер) већег капацитета како је  планирано до краја јула.

Србачки спортски риболовци очекују и помоћ за рјешавање еколошких проблема од локалне заједнице, Риболовног савеза Републике Српске и Министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства Републике Српске.

Ови проблеми ће бити и тема расправе на наредној сједници скупштине  Спортско-риболовног друштва „Бистро“, каже предсједник скупштине  Драган Џајић.

(БН/С.К.) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Wаллер

12.02.2020 11:24

Ста це Вам толстолобик?

ОДГОВОРИТЕ