Srbački ribolovci poribili rijeku Vrbas

Članovi  Sportsko ribolovnog društva „Bistro“ iz Srpca danas su organizovali akciju poribljavanja rijeke Vrbas. U ovu rijeku ubačene su odredjene količine tolstolobika prosječne težine dva kilograma za šta je izdvojeno dvije hiljade konvertibilnih maraka.

Republika Srpska 11.02.2020 | 19:05
Srbački ribolovci poribili rijeku Vrbas

Prema riječima predsjednika Društva Gorana Gavranovića,  u planu je da se do kraja aprila ove godine obavi dodatno poribljavanje. 

Jesenas je u riječicu Brzaja u Bajincima ubačeno oko dvije tone bijele ribe i šaranske mladji, koje su dobijene iz  „Agroimpeksovog“ ribnjaka na Bardači.

Već tri godine nije vršeno poribljavanje riječice Savice,  nekadašnjeg ribarskog revira, jer je zbog ispuštanja otpadnih voda iz Klaonice peradi "Perutnina-Ptuj“  u Poveliču, u potpunosti uništena flora i fauna  u ovom vodotoku i potoku Brnjavica.

Ribarsko društvo „Bistro“ će  tražiti odštetu  od ove kompanije, kako bi se  obezbjedila sredstva za obnavljanje ribljeg fonda u ovoj riječici nakon što se instalira prečistač, (filter) većeg kapaciteta kako je  planirano do kraja jula.

Srbački sportski ribolovci očekuju i pomoć za rješavanje ekoloških problema od lokalne zajednice, Ribolovnog saveza Republike Srpske i Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske.

Ovi problemi će biti i tema rasprave na narednoj sjednici skupštine  Sportsko-ribolovnog društva „Bistro“, kaže predsjednik skupštine  Dragan Džajić.

(BN/S.K.) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Waller

12.02.2020 11:24

Sta ce Vam tolstolobik?

ODGOVORITE