Човић очекује да Матвијенкова посјети БиХ у мају

 Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драган Човић рекао је данас у Москви на састанку са предсједником Савјета Федерације Валентином Матвијенко да се БиХ нада успостављању блиске сарадње с Русијом и подизању билатералних односа на виши ниво.

Босна и Херцеговина 10.02.2020 | 17:42
Човић очекује да Матвијенкова посјети БиХ у мају

"Желио бих да овај састанак омогући да наше односе подигнемо на потпуно другачији, виши ниво, али и да помогнемо нашим извршним властима да успоставе конкретнију комуникацију и сарадњу", рекао је Човић.

Човић је подсјетио да је Матвијенкова предводила руску делегацију у посјети БиХ у априлу 2018. године, када су у БиХ одржани парламентарни избори, преноси ТАСС.

"Од тада покушавамо ојачати власт у парламентарним тијелима. Тек прошле године успјели смо формирати Савјет министара и тек тада је Парламентарна скупштина БиХ почела у потпуности да ради", рекао је Човић и додао да је сада могућа успјешна интерпарламентарна сарадња.

Човић је оцијенио да је сарадња парламената двију земаља примјер за све и напоменуо да постоји добар потенцијал за јачање билатералних односа.

"Верујем да ћемо ускоро моћи да проширимо могућности сарадње у области образовања, културе, науке, економије", рекао је Човић.

Он је навео да у БиХ очекују посјету Матвијенкове у мају на засједању Асоцијације европских сената.

(Срна) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ре

10.02.2020 17:01

Сви га одбацили и откачили ( чак и Хрватска након Кољинде) и сад се баца Русима под ноге . Не може се са једном гузицом на двије столице . То је само могао бравар а тада су била друга времена . Данас или си са западом или си са Русима ? И твоје је при крају. Остани тамо и не враћај се висе ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Yуго

10.02.2020 21:23

Југославен Цовиц се потписивао цирилицом, постао Хрват у политици када је то био уносан бизнис, сада корист види у руском загрљају и то му не смета

ОДГОВОРИТЕ
Name

сарајлија

11.02.2020 09:41

Нит ко пита за Човића (сем Милорад по потреби) нити коме треба ова из Русије...

ОДГОВОРИТЕ
Name

гуз

11.02.2020 09:46

У којем својству Цовиц позива господју,он је заборавио ко му је прдсједник,Комсиц.Од када је изгубио изборе Цовиц је мало дофацен.

ОДГОВОРИТЕ