Čović očekuje da Matvijenkova posjeti BiH u maju

 Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović rekao je danas u Moskvi na sastanku sa predsjednikom Savjeta Federacije Valentinom Matvijenko da se BiH nada uspostavljanju bliske saradnje s Rusijom i podizanju bilateralnih odnosa na viši nivo.

Bosna i Hercegovina 10.02.2020 | 17:42
Čović očekuje da Matvijenkova posjeti BiH u maju

"Želio bih da ovaj sastanak omogući da naše odnose podignemo na potpuno drugačiji, viši nivo, ali i da pomognemo našim izvršnim vlastima da uspostave konkretniju komunikaciju i saradnju", rekao je Čović.

Čović je podsjetio da je Matvijenkova predvodila rusku delegaciju u posjeti BiH u aprilu 2018. godine, kada su u BiH održani parlamentarni izbori, prenosi TASS.

"Od tada pokušavamo ojačati vlast u parlamentarnim tijelima. Tek prošle godine uspjeli smo formirati Savjet ministara i tek tada je Parlamentarna skupština BiH počela u potpunosti da radi", rekao je Čović i dodao da je sada moguća uspješna interparlamentarna saradnja.

Čović je ocijenio da je saradnja parlamenata dviju zemalja primjer za sve i napomenuo da postoji dobar potencijal za jačanje bilateralnih odnosa.

"Verujem da ćemo uskoro moći da proširimo mogućnosti saradnje u oblasti obrazovanja, kulture, nauke, ekonomije", rekao je Čović.

On je naveo da u BiH očekuju posjetu Matvijenkove u maju na zasjedanju Asocijacije evropskih senata.

(Srna) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Re

10.02.2020 17:01

Svi ga odbacili i otkačili ( čak i Hrvatska nakon Koljinde) i sad se baca Rusima pod noge . Ne može se sa jednom guzicom na dvije stolice . To je samo mogao bravar a tada su bila druga vremena . Danas ili si sa zapadom ili si sa Rusima ? I tvoje je pri kraju. Ostani tamo i ne vraćaj se vise ..

ODGOVORITE
Name

Yugo

10.02.2020 21:23

Jugoslaven Covic se potpisivao cirilicom, postao Hrvat u politici kada je to bio unosan biznis, sada korist vidi u ruskom zagrljaju i to mu ne smeta

ODGOVORITE
Name

sarajlija

11.02.2020 09:41

Nit ko pita za Čovića (sem Milorad po potrebi) niti kome treba ova iz Rusije...

ODGOVORITE
Name

guz

11.02.2020 09:46

U kojem svojstvu Covic poziva gospodju,on je zaboravio ko mu je prdsjednik,Komsic.Od kada je izgubio izbore Covic je malo dofacen.

ODGOVORITE