Грмуша: Мањим таксама помоћи привреднике

Партија демократског прогреса /ПДП/ предложила је да се на подручју града Бањалука смањи такса привредницима, а грађанима буде омогућено да својим идејама и радом створе што више профита, од чега ће и град и држава имати користи.

Република Српска 09.02.2020 | 15:06
Грмуша: Мањим таксама помоћи привреднике

Генерални секретар ПДП-а Милко Грмуша рекао је на конференцији за новинаре да је планом нове таксене политике ове странке за Бањалуку, који је представио данас, предвиђено да номинално пореске стопе буду мање, а неке укинуте.

"Када има више профита, биће већи и дио од кога држава захвата и у принципу биће већи и порески приходи иако ће номинално пореске стопе бити мање или укинуте", навео је Грмуша.

Када је ријеч о комуналним таксама за истицање пословног имена, Грмуша сматра да послије регистрације привреднике неко вријеме треба ослободити тих плаћања, а онда их смањити за 20 одсто од тренутних износа, осим банкама, микрокредитним организацијима и приређивачима игара на срећу.

Грмуша је нагласио да таксе за рекламирање производних дјелатности и креативних индустрија треба да буду смањене за 70 одсто, а с друге стране за 20 одсто увећати таксе за рекламирање банака, микрокредитних организација и приређивача игара на срећу.

Он сматра и да у Српској треба јачати приватни сектор, јер је то најбоља субвенција.

Грмуша је најавио да ће ПДП представити свој план таксене политике и у другим локалним заједницама у Српској.

(Саопштење ПДП-а)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Рале

09.02.2020 14:35

Нерадници воле ову власт и гласају за њу, кад се буде морало радити, висе це бити незадовољних него сад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грујо

09.02.2020 15:10

Свака цаст за Грмусу. Конацно неко од опозицјје говори како би несто требало урадити. То је право. Тако се привлаце гласаци а не само говорити о лоповлуку власти. Опозиција би тренало јасно и да казе свој однос према пензијама и осталим вазним темама а не само критикујем без приједлога како бих ја ријесио. Браво за Грмусу. Момак је увијек конкретан и има добре приједлоге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

09.02.2020 15:44

Постењацино народ не воли о напретку да прица, мозели несто како лако доци до пара а да се не ради, као власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

09.02.2020 16:43

Пратила сам конференцију на друштвеним мрежама. Овај момак у јавну сферу уноси толико потребну дозу неострашћености и смирености. Ниједном рјечју није персонално напао никога, а јасно је показао на разлике између своје и политичке опције на власти. Нисам гласач ПДП-а, али мислим да је у свим странкама потребно више добронамјерних и конкретнијих људи, а мање личне острашћености.

ОДГОВОРИТЕ
Name

приватник

09.02.2020 19:21

Ово је за Јелену , она ради на факсу, па нисам сигуран да ли је упозната шта привредници све плаћају. Моје мало предузеће које је регистровано за велепродају плаћа 1500 км републичке таксе + 780 км општинске таксе годишње свих ових 22 године + још доста других парафискалних намета. Добро би било да то Јелена проучи као економски стручњак и да то пореди са западним земљама из тога би се могао извући добар закључак шта све привредници плаћају умјесто да се те паре усмјере на повећање плаће радницима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко иза ћошка

10.02.2020 15:02

Треба имати петљу и изаћи са оваквим предлозима а радити за фирму која се бави привредјивањем игара на срећу. То доказује две ствари да је овај човјек добар али и "луд", у сваком случају има мој глас сутра јер у данашње вријеме није само довољно бити добар...

ОДГОВОРИТЕ