Grmuša: Manjim taksama pomoći privrednike

Partija demokratskog progresa /PDP/ predložila je da se na području grada Banjaluka smanji taksa privrednicima, a građanima bude omogućeno da svojim idejama i radom stvore što više profita, od čega će i grad i država imati koristi.

Republika Srpska 09.02.2020 | 15:06
Grmuša: Manjim taksama pomoći privrednike

Generalni sekretar PDP-a Milko Grmuša rekao je na konferenciji za novinare da je planom nove taksene politike ove stranke za Banjaluku, koji je predstavio danas, predviđeno da nominalno poreske stope budu manje, a neke ukinute.

"Кada ima više profita, biće veći i dio od koga država zahvata i u principu biće veći i poreski prihodi iako će nominalno poreske stope biti manje ili ukinute", naveo je Grmuša.

Кada je riječ o komunalnim taksama za isticanje poslovnog imena, Grmuša smatra da poslije registracije privrednike neko vrijeme treba osloboditi tih plaćanja, a onda ih smanjiti za 20 odsto od trenutnih iznosa, osim bankama, mikrokreditnim organizacijima i priređivačima igara na sreću.

Grmuša je naglasio da takse za reklamiranje proizvodnih djelatnosti i kreativnih industrija treba da budu smanjene za 70 odsto, a s druge strane za 20 odsto uvećati takse za reklamiranje banaka, mikrokreditnih organizacija i priređivača igara na sreću.

On smatra i da u Srpskoj treba jačati privatni sektor, jer je to najbolja subvencija.

Grmuša je najavio da će PDP predstaviti svoj plan taksene politike i u drugim lokalnim zajednicama u Srpskoj.

(Saopštenje PDP-a)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Rale

09.02.2020 14:35

Neradnici vole ovu vlast i glasaju za nju, kad se bude moralo raditi, vise ce biti nezadovoljnih nego sad.

ODGOVORITE
Name

Grujo

09.02.2020 15:10

Svaka cast za Grmusu. Konacno neko od opozicjje govori kako bi nesto trebalo uraditi. To je pravo. Tako se privlace glasaci a ne samo govoriti o lopovluku vlasti. Opozicija bi trenalo jasno i da kaze svoj odnos prema penzijama i ostalim vaznim temama a ne samo kritikujem bez prijedloga kako bih ja rijesio. Bravo za Grmusu. Momak je uvijek konkretan i ima dobre prijedloge.

ODGOVORITE
Name

Rale

09.02.2020 15:44

Postenjacino narod ne voli o napretku da prica, mozeli nesto kako lako doci do para a da se ne radi, kao vlast.

ODGOVORITE
Name

BL

09.02.2020 16:43

Pratila sam konferenciju na društvenim mrežama. Ovaj momak u javnu sferu unosi toliko potrebnu dozu neostrašćenosti i smirenosti. Nijednom rječju nije personalno napao nikoga, a jasno je pokazao na razlike između svoje i političke opcije na vlasti. Nisam glasač PDP-a, ali mislim da je u svim strankama potrebno više dobronamjernih i konkretnijih ljudi, a manje lične ostrašćenosti.

ODGOVORITE
Name

privatnik

09.02.2020 19:21

Ovo je za Jelenu , ona radi na faksu, pa nisam siguran da li je upoznata šta privrednici sve plaćaju. Moje malo preduzeće koje je registrovano za veleprodaju plaća 1500 km republičke takse + 780 km opštinske takse godišnje svih ovih 22 godine + još dosta drugih parafiskalnih nameta. Dobro bi bilo da to Jelena prouči kao ekonomski stručnjak i da to poredi sa zapadnim zemljama iz toga bi se mogao izvući dobar zaključak šta sve privrednici plaćaju umjesto da se te pare usmjere na povećanje plaće radnicima.

ODGOVORITE
Name

Neko iza ćoška

10.02.2020 15:02

Treba imati petlju i izaći sa ovakvim predlozima a raditi za firmu koja se bavi privredjivanjem igara na sreću. To dokazuje dve stvari da je ovaj čovjek dobar ali i "lud", u svakom slučaju ima moj glas sutra jer u današnje vrijeme nije samo dovoljno biti dobar...

ODGOVORITE