Држављанин БиХ по Загребу пљачкао таксисте

Загребачки полицајци пријавили су данас 44-годишњег држављанина Босне и Херцеговине који је током јануара, пријетећи пиштољем, опљачкао тројицу таксиста, а у јулу прошле године једног Загрепчанина опљачкао је у његовом дому.

Регион 08.02.2020 | 16:58
Држављанин БиХ по Загребу пљачкао таксисте

Ухапшени 44-годишњак је, према извјештају полиције, 4. јула 2019. око 19 сати у Ријечкој улици ушао у дворишни стан и запријетио пиштољем власнику тражећи од њега да му из торбе преда новац.

Након што је то одбио, 44-годишњак га је ударио пиштољем по глави, узео му новац и мобилни телефон са стола те побјегао.

Прва од три пљачке таксиста за које је пријављен, догодила се пола године касније, 11. јануара у 18.30  на Болничкој цести, када је ушао у такси и затражио вожњу, а потом из јакне извадио пиштољ и возача присилио да му преда новац. На жељеној локацији возачу је наредио да се заустави и затим је побјегао.

Идућег дана око 15.30 сати на Ботићевом тргу затражио је од запосленице оближњег ресторана да му позове такси. По доласку таксија, сјео је на стражње сједало и затражио превоз до Петриње. Током вожње, таксисти је, као и претходног дана, запријетио пиштољем тражећи новац и мобителе. Дошавши до Граничног прелаза Маљевац, 44-годишњак је наредио оштећеном да заустави возило, након чега је изашао и побјегао.

Два дана касније око 17.30, на карловачком аутобуској станици ушао је у такси, који је, на његов захтјев, раније позвала запосленица оближњег кафића.

Осумњичени је од возача затражио да га превезе до Загреба те му је током вожње кроз Драганић запријетио ножем, узевши му новац, мобител, таблет и сунчане наочале. Дошавши у ужи дио Загреба, разбојник је наредио возачу да заустави аутомобил, након чега се дао у бијег.

Укупну штету у тим недјелима полиција процјењује на скоро 23.500 куна, односно нешто више од шест хиљада КМ, а ухапшени је предат притворском надзорнику и пријављен Жупанијском државном одвјетништву.

(Јутарњи лист)

Коментари / 0

Оставите коментар