Državljanin BiH po Zagrebu pljačkao taksiste

Zagrebački policajci prijavili su danas 44-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine koji je tokom januara, prijeteći pištoljem, opljačkao trojicu taksista, a u julu prošle godine jednog Zagrepčanina opljačkao je u njegovom domu.

Region 08.02.2020 | 16:58
Državljanin BiH po Zagrebu pljačkao taksiste

Uhapšeni 44-godišnjak je, prema izvještaju policije, 4. jula 2019. oko 19 sati u Riječkoj ulici ušao u dvorišni stan i zaprijetio pištoljem vlasniku tražeći od njega da mu iz torbe preda novac.

Nakon što je to odbio, 44-godišnjak ga je udario pištoljem po glavi, uzeo mu novac i mobilni telefon sa stola te pobjegao.

Prva od tri pljačke taksista za koje je prijavljen, dogodila se pola godine kasnije, 11. januara u 18.30  na Bolničkoj cesti, kada je ušao u taksi i zatražio vožnju, a potom iz jakne izvadio pištolj i vozača prisilio da mu preda novac. Na željenoj lokaciji vozaču je naredio da se zaustavi i zatim je pobjegao.

Idućeg dana oko 15.30 sati na Botićevom trgu zatražio je od zaposlenice obližnjeg restorana da mu pozove taksi. Po dolasku taksija, sjeo je na stražnje sjedalo i zatražio prevoz do Petrinje. Tokom vožnje, taksisti je, kao i prethodnog dana, zaprijetio pištoljem tražeći novac i mobitele. Došavši do Graničnog prelaza Maljevac, 44-godišnjak je naredio oštećenom da zaustavi vozilo, nakon čega je izašao i pobjegao.

Dva dana kasnije oko 17.30, na karlovačkom autobuskoj stanici ušao je u taksi, koji je, na njegov zahtjev, ranije pozvala zaposlenica obližnjeg kafića.

Osumnjičeni je od vozača zatražio da ga preveze do Zagreba te mu je tokom vožnje kroz Draganić zaprijetio nožem, uzevši mu novac, mobitel, tablet i sunčane naočale. Došavši u uži dio Zagreba, razbojnik je naredio vozaču da zaustavi automobil, nakon čega se dao u bijeg.

Ukupnu štetu u tim nedjelima policija procjenjuje na skoro 23.500 kuna, odnosno nešto više od šest hiljada KM, a uhapšeni je predat pritvorskom nadzorniku i prijavljen Županijskom državnom odvjetništvu.

(Jutarnji list)

Komentari / 0

Ostavite komentar